Blog

Google fut në Google Street View një nga fenomenet më të bukur natyror

Publikuar , 24 Prill 2018
Në dhjetor të vitit 2017, Google dërgoi Dr Alasdair Grigg nga Parks Australia në Ishullin e Krishtlindjeve (një territor i largët Australian jashtë brigjeve të Australisë Perëndimore) për të filmuar migrimin vjetor të gaforreve. Google fut në Google Street View një nga fenomenet më të bukur natyror

Migrimi vjetor i Gaforres gjatë Krishtlindjeve është një mrekulli e bukur natyrore, por kapja e saj për Google Street View është një çështje mjaft e ndryshme.

Nuk ka dyshim se hartografia e Google Street View e bënte atë më interesante. Kjo na lejon të shohim çdo rrugë në botë sa më afër, dhe na jep një pamje të dorës së parë të vendeve si Great Barrier Reef, Disney World dhe Stacioni Ndërkombëtar Hapësinor.

Por edicioni më i fundit i Google Street View është një ndryshim thelbësor. Në dhjetor të vitit 2017, Google dërgoi Dr Alasdair Grigg nga Parks Australia në Ishullin e Krishtlindjeve (një territor i largët Australian jashtë brigjeve të Australisë Perëndimore) për të filmuar migrimin vjetor të gaforreve.

Ngjarja unike natyrore sheh miliona gaforre të kuqe të ndritshme që bëjnë rrugën e tyre nga pyjet në det për të bërë vezët e tyre. Kjo është një fenomen për turistët dhe pjesë e jetës për vendasit (po, gaforret kanë të drejtë në rrugë në ishull) dhe Grigg është përzgjedhur nga Parks Australia për të qenë i dërguari i Google për të kapur të gjithë proçesin.

Tani, Google po sjell fenomene të natyrës për njerëzit në mbarë botën nëpërmjet Google Maps Street View dhe Google Earth.

Projekti lejon të eksplorojë Christmas Island dhe pranë Cocos (Keeling) Islands, duke kaluar nëpër ligatina piktoreske, plazhe me rërë të bardhë dhe vrima shkëmbore oqeanike, para se të shikohet migrimi i gaforreve në mënyrë të plotë. Ndoshta nuk është e njëjtë si të jesh atje, por sigurisht një rrezik shumë më i ulët për t’u këputur nga një gaforre mashtruese. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Google integron aplikacionet Google Tasks dhe Calendar