Blog

Google heq një hartë të Kurdistanit nga shërbimi i hartave Maps

Dec 28 2018
0 Shpërndarje
Harta në fjalë tregonte kufijtë e Kurdistanit, një rajon historikisht i banuar nga Kurdët dhe shtrihet në Iran, Turqi, Siri dhe Irak. Google heq një hartë të Kurdistanit nga shërbimi i hartave Maps

Google ka hequr një hartë të Kurdistanit nga shërbimi i hartave My Maps ku përdoruesit mund të krijojnë hartat e tyre.

Harta në fjalë tregonte kufijtë e Kurdistanit, një rajon historikisht i banuar nga Kurdët dhe shtrihet në Iran, Turqi, Siri dhe Irak.

Sipas grupit mediatik të Kurdistanit, Rudaw, gjigandi i teknologjisë vendosi të hiqte hartën nën presionin e qeveritë Turke.

Kurdët janë një grup etnik të cilët konsiderohen si kombi më i madh në botë pa një shtet. Përllogariten që sot ka 15 milion Kurdë ku 18% e popullsisë jeton në Turqi. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Pixel 3 XL del në shitje ende pa u prezantuar zyrtarisht

Lajmet e fundit>