Lajmet

Google Maps do të raportojë incidentet

Publikuar , 29 Qershor 2018
0
Nuk është e qartë nëse funksioni është vetëm një test ose nëse do të bëhet i përhershëm dhe i disponueshëm për të gjithë përdoruesit e Android në përditësimin e ardhshëm. Google Maps do të raportojë incidentet

Funksioni i raportimit të incidenteve të Waze duket se do të vijë në Google Maps, siç disa përdorues kanë parë në aplikacionet e tyre Android.

Tipari tregon punën në rrugë, kohën kur një aksident është raportuar dhe nëse një përdorues beson se një ngadalësim është ende aktiv.

Raportimi i incidentit në Waze, i blerë nga aplikacioni i navigacionit të Google para pesë vjetësh, u lejon përdoruesve të raportojnë mbylljet e rrugëve, aksidentet, makinat e policisë dhe problemet e tjera të trafikut. Policia e Android zbuloi veçorinë dy javë më parë dhe tani duket se po përdoret nga përdoruesit.

Nuk është e qartë nëse funksioni është vetëm një test ose nëse do të bëhet i përhershëm dhe i disponueshëm për të gjithë përdoruesit e Android në përditësimin e ardhshëm.

Megjithëse të dy aplikacionet e hartës janë në pronësi të së njëjtës kompani, shumë shoferë preferojnë përdorimin e Waze, sepse tipari i raportimit të incidentit është i saktë dhe me i shpejtë në kohë.

Por të dy aplikacionet nuk duhet të ndeshen me njëri-tjetrin në drejtim të konkurrimit për përdoruesit; Waze është projektuar posaçërisht për shoferët, ndërsa Google Maps është përdorur për ecjet në këmbë, transport publik, udhëzime biking përveç kërkimeve për informacion lokal të biznesit dhe rekomandimet.

Muajin e kaluar, zona fillestare e inkubatorit të Google, Zona 120, bëri një konkurrent të ngjashëm me Waze për sistemin e metrosë në Nju Jork, i cili në mënyrë të ngjashme i lejon përdoruesit të raportojnë vonesat dhe aksidentet.

Që nga fillimi i aplikacionit, një numër i madh njerëzish filluan të raportonin në mënyrë aktive incidente (529 persona deri më sot), duke treguar se njerëzit mund të jenë të gatshëm të raportojnë problemet e trafikut në çdo aplikacion dhe jo vetëm në Waze. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Gjigantët e teknologjisë së bashku kundër taksës dixhitale

Lajmet e fundit>