Blog

Google mund t’i japë përparësi artikujve të lajmeve për përdoruesit e abonuar

Publikuar , 14 Mars 2018
0
Nisma, e cila pritet të zbulohet në një ngjarje më 20 mars në Nju Jork, synon të ndihmojë kompanitë e mediave të gjejnë dhe mbajnë klientët që paguajnë. Google mund t’i japë përparësi artikujve të lajmeve për përdoruesit  e abonuar

Bloomberg njoftoi  të martën se Google ka në plan t’i  japë përparësi artikujve të lajmeve në rezultatet e kërkimit për përdoruesit të cilët tashmë abonohen në ato media.

Njësia e Alphabet  gjithashtu do të fillojë të ndajë të dhënat me kompanitë e medias se kush ka më shumë gjasa të blejë një abonim, njoftoi Bloomberg, duke cituar burime anonime.

Nisma, e cila pritet të zbulohet në një ngjarje më 20 mars në Nju Jork, synon të ndihmojë kompanitë e mediave të gjejnë dhe mbajnë klientët që paguajnë.

Ndërsa lexuesit kanë filluar të përdorin  gjithnjë e më shumë  internetin për lajmet e tyre, gazetat kanë pësuar rënie të numrit të parapaguesve dhe të ardhura më të ulëta të reklamave, duke rezultuar në një tkurrje dramatike të industrisë.

Shumë botues gazetash kanë fajësuar Google dhe faqet e tjera të grumbullimit të lajmeve për problemet e tyre dhe janë përqëndruar në marrjen e lexuesve për të paguar për përmbajtjen e tyre.

Ky veprim vjen kur Google synon të ofrojë kërkime më të mira dhe zgjidhje reklamimi për faqet e lajmeve me abonim.

Shumë botues kanë zgjedhur Google dhe Facebook për mjete të reja për të rritur numrin  e abonentëve, duke argumentuar se dy fabrikat e teknologjisë duhet të bëjnë më shumë për të mbështetur gazetarinë e besuar në një kohë kur kompanitë po shqyrtohen për ndikimin  në shpërndarjen e lajmit të rremë. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Pajisjet e anestezisë mund të hakohen

Tags >

Google