Lajmet

Google News ka ndryshuar fytyrën e gazetarisë

Publikuar , 18 Gusht 2009
0
Google News ka ndryshuar fytyrën e gazetarisë

Sumner Lemon për një faqe gazetare “Colby”, ka thënë se një ngjarje e vlerësuar lartë në Google News (GN) do të tërheq trafik të madh në ueb faqet përkatëse dhe do të sjellë të holla për publicistët.

Por, renditjet e larta do të kenë si rezultat kopjimin e tekstit të editorialit dhe kjo mund të parandalojë atë që po raportohet.
“Për gazetarët, ueb faqet e reja që mezi përcjellin ngjarjen kryesore të momentit përballen me një vështirësi dhe një të ardhme të paqartë. Kur informacioni ofrohet me shumicë, ai humbet vlerën e tij” thekson ai.

Ai mendon se gazetarët duhet të gropojnë dhe jo të kopjojnë, dhe atë sa më thellë që është e mundur dhe në këtë mënyrë ata do të kenë më shumë lexues.

LEXO EDHE:  Internet të shpejtësisë së lartë përmes dritës në fluturimet ajrore