Biznes

Google paguan 549 milion dollarë gjobë dhe 510 milion dollarë taksa të mbartura në Francë

Nga: PCWorld Albanian
Publikuar , 12 Shtator 2019
0
Autoritetet franceze po hedhin akuza kundër Google në Francë, që mbulon aktivitetet që nga viti 2005 deri në 2018.  Google paguan 549 milion dollarë gjobë dhe 510 milion dollarë taksa të mbartura në Francë

Google do të paguajë një gjobë prej 549 milion dollarë si dhe 510 milion dollarë taksa të prapambetura. 

Autoritetet franceze po hedhin akuza kundër Google në Francë, që mbulon aktivitetet që nga viti 2005 deri në 2018. 

Sipas një raporti të mëparshëm, kompania detyrohej 1.3 miliardë dollarë taksa. Në 2014, Google filloi të ndajë disa para për një gjobë potenciale. 

Kjo është një histori klasike e optimizimit të taksës së korporatës në Francë. Për shumë vite, Google dyshohet se ka lëshuar kontrata reklamimi nga selia e saj europiane në Irlandë. Fitimi i gjeneruar nga këto kontrata do të taksohet në Irlandë. 

Franca ka qenë duke punuar për një taksë mbi gjigandët e teknologjisë. Për të shmangur skemat e optimizimit të taksave, kompanitë e mëdha të teknologjisë që gjenerojnë të ardhura të konsiderueshme në Francë, tatohen mbi të ardhurat e tatuara në Francë. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Microsoft dorëzohet, publikon versionin zyrtar të shfletuesit Edge me teknologjinë e Chrome