Lajmet

Me Google Play Instant provoni lojërat pa i instaluar ato

Publikuar , 21 Mars 2018
Falë kësaj, tani mund të shihni se çfarë do të thotë të luash një ose dy nivele të Clash Royale, Final Fantasy XV: A New Empire ose Panda Pop pa pasur nevojë të kaloni nëpër procedurën e zakonshme të instalimit. Me Google Play Instant provoni lojërat pa i instaluar ato

Vitin e kaluar, Google lançoi Instant Apps, një mënyrë për zhvilluesit që t’u jepnin përdoruesve një përvojë për aplikacionin amë që nuk përfshinte instalimin e ndonjë gjëje. Përdoruesit thjesht do të klikonin në një link në faqen e rezultateve të kërkimit dhe Instant App do të ngarkohej. Sot, kompania po e zgjeron këtë program në lojëra.

Falë kësaj, tani mund të shihni se çfarë do të thotë të luash një ose dy nivele të Clash Royale, Final Fantasy XV: A New Empire ose Panda Pop pa pasur nevojë të kaloni nëpër procedurën e zakonshme të instalimit. Në vend të kësaj, thjesht drejtohesh nëGoogle Play Store, gjej një lojë që mbështet këtë veçori, dhe shtyp butonin “Try now”.

Menaxherët e produkteve të Google Play Jonathan Karmel dhe Benjamin Frenkel thanë se ekipi mësoi shumë nga përvoja e ndërtimit të  Instant Apps. Për lojërat, megjithatë, ekipi vendosi të rrisë madhësinë maksimale të skedarëve nga 2 MB në 10 MB, gjë që nuk është me të vërtetë një surprizë, duke pasur parasysh se një lojë ka nevojë për disa të dhëna më grafike sesa aplikacioni juaj i rregullt për listën e detyrave. Ideja kryesore e këtij projekti, tha Karmel dhe Frenkel, është të nxisë zbulimin.

Për ta bërë këtë, skuadra po shton një hapësirë të re “Arcade” në aplikacionin e përditësuar Google Play për të nxjerrë në pah produktin aktual të lojrave të çastit dhe nisjen e një koleksioni “Instant Gameplay” në Play Store.

Përparësia kryesore e këtyre lojërave të menjëhershme është që përdoruesit mund ta provojnë lojën pa pasur nevojë të instalojnë asgjë. Siç vuri në dukje ekipi, çdo hap shtesë në procesin e instalimit u ofron lojtarëve potencial një mundësi tjetër për t’u larguar. Në të vërtetë, shumë përdorues instalojnë një lojë dhe pastaj kurrë nuk e hapin atë.

LEXO EDHE:  Prova më e qartë se Microsoft do të prezantojë një Windows të ri

Tani për tani, ky projekt nuk është ende atje ku duhet , megjithëse Google planifikon që këtë vit ta  hapë atë deri te zhvilluesit më të mëdhenj. Disa lojëra që aktualisht mbështesin Play Instant përfshijnë Clash Royale,Words with Friends 2, Bubble Witch 3 Saga dhe Panda Pop, si dhe disa tituj të tjerë nga Playtika, Jam City, MZ dhe Hothead. /PCWorld Albanian