Harduer

Google synon të ndërtojë rrjetin wireless eksperimental

Publikuar , 26 Janar 2013
0
Google synon të ndërtojë rrjetin wireless eksperimental

  google-wirelessGoogle ka paraqitur një kërkesë për licencë në Komisionin e Komunikimeve Federale për të ngritur një “shërbim eksperimental radio ” dhe “Wireless Google” në afërsi të selisë të korporatës së vet në Mountain View, Kaliforni.

Kompania Google është e “heshtur” për planet e saj në këtë drejtim.

Rrjeti do të përdorë grupe të lëvizshme broadband, që çon disa “roje” të industrisë celulare të arsyetojnë se Search Goliath mund të jetë duke luajtur me idenë për të ofruar shërbimin e vet celular të dhënave.

“Ne nuk e dimë ende saktësisht se çfarë Google është duke testuar këtu,” – tha inxhinier konsultues Steven J. Crowley, të mërkurën në një blog.

“Mund të jenë pajisje të krijuara. Megjithatë unë dyshoj, se kjo është një provë e një arkitekture të rrjetit ose shërbimit, duke përdorur pajisjet ekzistuese”.

Misteret e spektrit të frekuencave

Kompania Google do të zhvillojë eksperimentin e saj në brezin “2524-2546 MHz spektrium radioje”. Gjerësi brezi ka më shumë në atë varg se sa transportuesit e tjerë duhet të vendosin shërbime LTE. google wifi

Megjithatë, pengesa është se pajisjet e konsumit pothuajse nuk ekzistojnë sot që mund të përdorin atë spektër, sipas The Wall Street Journal.

Megjithatë, për shkak se ato frekuenca punojnë edhe në zonat me popullsi të dendur, transportuesit celular në vende si Kina, Brazili dhe Japonia kanë filluar ndërtimin e rrjeteve pa tel duke i përdorur ato.

Dabbling në shërbimet e IP

Në kohët e fundit, Google ka treguar një interes në ofrimin e shërbimeve transportuese. Para këtij muaj, filloi duke ofruar akses falas për publikun të Wi-Fi në një lagje në qytetin e Nju Jorkut. Ajo gjithashtu ofron shërbime falas Wi-Fi në Mountain View.

LEXO EDHE:  Blerja e Facebook lajm i madh për përdoruesit e Instagram

Gjithashtu thuhet se Google është duke bërë negociata për një partner për të ndërtuar një shërbim wireless për të konkurruar me transportuesit të përcaktuar si Sprint dhe AT & T.

google fiberPërveç kësaj, verën e kaluar Search Giant ka mbështjellë nga një rrjet optic fibre duke ofruar shërbim internet në qytetin Kansas në shpejtësinë e 1 GB në sekondë. Rrjeti eksperimental , “Wireless Google” , sipas analisteve të industrisë mund të jetë pjesë e planeve të kompanisë për projektin Kansas City, Walter Piecyk.

Njerëzit në qytetin Fountain, që nënshkroi për shërbimin e Google, për shembull, do të jetë në gjendje për të marrë shërbim falas të wireless kudo në qytet sa herë që pajisjet janë në dispozicion që punojnë me frekuenca të reja. (PCWorld Albanian)