Lajmet

Google tani ju lejon të regjistroni faqet me domain .app

Publikuar , 02 Maj 2018
0
Duke filluar nga sot në orën 12 deri më 7 maj, përdoruesit mund të regjistrojnë domainet .app nëpërmjet programit të hyrjes së hershme të Google dhe ata mund të paguajnë më shumë për të siguruar domainet e tjera para se publiku i gjerë të mund të arrijë tek ata. Google tani ju lejon të regjistroni faqet me domain .app

Google tani po i lejon njerëzit të krijojnë faqe që mbarojnë me .app, duke liruar pas tre vjetësh monopolin e saj në domainin e nivelit të lartë. Google fitoi dominimin e nivelit të lartë .app në vitin 2015, pasi dha vetëm 25 milionë dollarë për këtë privilegj. Domainet e nivelit të lartë janë pjesa e fundit e një emri domaini, si .com ose .org.

.app ishte një emër shumë i dëshiruar nga krijuesit e faqeve të internetit, duke pasur parasysh lidhjen me aplikacionet. Ndërsa Google e vendos në njoftimin e saj për shtyp, “Edhe nëse kaloni ditët duke punuar në botën e aplikacioneve celulare, mund të përfitoni ende nga një shtëpi në internet”.

Google pretendonmse . app është domaini  i parë i nivelit të lartë për të kërkuar enkriptimin HTTPS. Shumica e vendeve tashmë përdorin enkriptim HTTPS, kështu që ndërsa nuk është saktësisht e re, mund të ndihmojë në trajtimin e 32 përqind të internetit që ende nuk është i koduar me HTTPS, referuar kjo sipas numrave të Mozilla-s.

Duke filluar nga sot në orën 12  deri më 7 maj, përdoruesit mund të regjistrojnë domainet .app nëpërmjet programit të hyrjes së hershme të Google dhe ata mund të paguajnë më shumë për të siguruar domainet e tjera para se publiku i gjerë të mund të arrijë tek ata.

Pas 7 majit, aplikacioni i domain .app është i hapur për publikun përmes faqeve si GoDaddy, Google Domains, ose name.com. Aktualisht, përmes get.app mund të kontrolloni se cilat emra të domain janë në dispozicion. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Tesla pushtohet nga optimizmit pas fitimit të papritur

Tags >

Google