Lajmet

Google do të ndalojë reklamat për kriptomonedhat

Publikuar , 14 Mars 2018
0
Aktualisht, nëse kërkojmë në Google me emrin "Bitcoin", shfaqet një reklamë në krye të faqes së rezultateve të kërkimit për të blerë kriptomonedha Google do të ndalojë reklamat për kriptomonedhat

Google ka njoftuar se do të ndalojë reklamat që promovojnë kriptomonedhat dhe ofertat fillestare të monedhave (Initial Coin Offerings – ICO) duke filluar nga qershori.

Google njoftoi këtë veprim si pjesë e një përditësimi të politikave, që gjithashtu do të ndalojë produktet e tjera financiare të rrezikshme. Politikat pohojnë se reklamat nuk do të jenë më në gjendje të shfaqin “kriptomonedha ose përmbajtje të ngjashme”.

Aktualisht, nëse kërkojmë në Google me emrin “Bitcoin”, shfaqet një reklamë në krye të faqes së rezultateve të kërkimit për të blerë kriptomonedha, edhe pse kjo, sipas Google, do të ndryshojë sapo të krijohen politikat e reja. Masa e Google me atë që Facebook bëri në janar, ku gjithashtu i ndaloi të gjitha reklamat për kriptomonedhën në rrjetin social.

Por, Bloomberg vuri në dukje se reklamat e kriptomonedhave në Facebook gjetën një mënyrë përtej ndalimit duke përdorur fjalët e gabuara, të tilla si zëvendësimi i “o” me zero në fjalën “bitcoin”. Një zëdhënës i Google u tha Bloomberg se kompania do të përpiqej të parashikonte lëvizje të tilla si kjo.

Google vëren në një postim në blogu që në vitin 2017 kompania hoqi më shumë se 3.2 miliardë reklama që ishin në kundërshtim me politikat e saj. “Përmirësimi i reklamave në web do të vazhdojë të jetë një përparësi për ne”, – shkroi Scott Spencer, drejtor i reklamave të qëndrueshme në Google.

Bitcoin dhe kriptomonedhat e tjera janë të paqëndrueshme dhe qeveritë gjithashtu po shtrëngohen në këto argumente. India ka thënë se nuk e konsideron Bitcoin të jenë ligjor, Kina është duke goditur gjithnjë e më shumë monedhat digjitale, ndërsa Koreja po planifikon një projekt-ligj për të ndaluar të gjithë tregtinë e brendshme të kriptomonedhave. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Evropa nuk ka planifikuar bllokimin e Libra tha shefi i Bankës Qendrore Evropiane