Lajmet

Google Translate – Çfarë ofron dhe pritet të ofrojë në të ardhmen

Publikuar , 19 Maj 2013
0
Google Translate – Çfarë ofron dhe pritet të ofrojë në të ardhmen

Gjatë konferencës së Zhvilluesve I/O Google ka deklaruar se nëpërmjet shërbimit Google Translate siguron miliarda përkthime çdo ditë për 200 milion përdoruesit e saj.

Rreth 92% e përdoruesve janë njerëz jashtë SHBA-së. Interneti është i fokusuar në përdorimin e gjuhës angleze, por vitet e fundit është zgjeruar gradualisht edhe në gjuhë të tjera si rezultat i ndihmës së ofruar nga ndryshimet teknologjike duke përfshirë këtu suportin që ofrojnë shfletuesit për tekstin nga e djathta në të majtë si dhe mundësia për të shkruar adresat ueb edhe me alfabete jo romake.

Ky shërbim i lançuar nga Google në vitin 2008 ofron mundësinë e përkthimit të çdo gjuhe në çdo gjuhë tjetër. Aktualisht Google Translate funksionon me 71 gjuhë të ndryshme. Sasia e tekstit që përkthehet nëpërmjet këtij shërbimi çdo ditë tejkalon punën e përkthyesve profesionale për një vit të plotë.

Google Translate, projekt që i ka fillesat që prej vitit 2001 përmbush plotësisht misionin e kompanisë “për të organizuar informacionin nëpër botë dhe për ta bërë atë të aksesueshëm prej të gjithëve”. Një prej avantazheve të këtij shërbimi është edhe integrimi i tij me shërbimet e tjera të Google si p.sh Google Search, Gmail apo Google Chrome.

Shërbimi Google Translate po përdoret gjithnjë e më tepër, kjo sigurisht është ndihmuar së fundmi edhe nga përhapja e aplikacionit Google Translate për pajisjet mobile, i cili mund të përkthejë tekstin e lexuar me kamerën e smartfonit si dhe mund të ruajë paketa gjuhësore për përdorim off line.

Çfarë plani ka kompania në të ardhmen për Google Translate?

– Rritja e numrit të gjuhëve. Tashmë shërbimi suporton 71, por në botë ka mijëra gjuhë të tjera.

LEXO EDHE:  Google prezanton telefonët e rinj më 15 Tetor

– Ofrimi i një cilësie më të lartë.

– Ofrimi i mundësisë për të aksesuar përkthimet kudo që përdoruesi ndodhet.

– Komunikim në kohë reale që do të thotë mundësia për përkthime të menjëhershme. (PCWorld Albanian)google translate

Lajmet e fundit>