Harduer

Google eksperimenton me rrjete ultra të shpejta broadband

Publikuar , 10 Shkurt 2010
0
Google eksperimenton me rrjete ultra të shpejta broadband

Rrjetet eksperimentale pritet të sjellin shpejtësi internetit deri në 100 herë më shpejta sesa lidhjet mesatare, duke sjellë 1 Gigabit për sekondë përmes lidhjes fibër-në-shtëpi.

Shërbimi fillimisht do të ofrohet me një çmim “konkurruese” për të paktën 50.000 dhe potencialisht deri në 500.000 njerëz.

“Qëllimi ynë është që të eksperimentojnë me mënyra të reja për të ndihmuar në përmirësimin e qasjes në internet dhe për ta bërë më të shpejtë për të gjithë “, kanë sqaruar menaxherët e produkteve Minnie Ingersoll dhe James Kelly, në një blog post zyrtar.

“Imagjinoni vetën të ulur në një klinikë shëndetësore rurale, duke transmetuar imazhe mjekësore tredimensionale përmes uebit dhe duke diskutuar një kusht unik me një specialist në Nju Jork. Ose duke shkarkuar një film në definicion të lartë dhe me gjatësi të plotë, për më pak se pesë minuta”.

“Qasja universale me ultra-shpejtësi në do të bëjë gjithë këtë dhe më shumë që të jetë e mundur. Ne kemi kërkuar nga FCC për të parë mënyra të reja dhe krijuese për të arritur atje në Planin Kombëtar të saj Broadband – dhe sot ne po njoftojmë për eksperimentin  tonë”.

Ingersoll dhe Kelly shtuan se qëllimi i Google ishte të “eksperimentohet” me mënyra të reja për të ndihmuar në qasje më të mira në internet dhe për të bërë lehtësime më të shpejta:

Aplikacionet e gjeneratave të ardhshme: Google dëshiron të shohë se çfarë janë në gjendje të bëjnë zhvilluesit dhe përdoruesit me ultra-shpejtësi të lartë, qoftë nëse bëhet fjalë për “aplikacione-vrasëses” dhe shërbimeve intensive të bandwidth-it, apo shfrytëzime tjera që nuk mund ti imagjinojmë ende.

LEXO EDHE:  Karta e re grafike e AMD tremb Nvidia

Teknika të reja vendosjeje: Ne do të testojmë mënyra të reja për të ndërtuar rrjete nga fibrat, dhe do të ndihmojmë në informimin dhe përkrahjen e vendosjeve në vende tjera, ne do të shkëmbejmë mësimet kyçe që kemi mësuar me botën.  

Sinqeritet dhe zgjedhje: Google do të operojë një rrjet me “qasje ët hapur”, duke iu dhënë përdoruesve mundësi të zgjedhin  ofrues të shumtë të shërbimeve. Dhe në përputhje me rregullat tona të mëhershme,  ne do të menaxhojmë rrjetin tonë në mënyrë të hapur, jo-diskriminuese dhe transparente.