Ja se si

Google paraqet vegël universale përkthyese për publicistët e uebit

Publikuar , 01 Tetor 2009
0
Google paraqet vegël universale përkthyese për publicistët e uebit

Por sigurisht nuk është më dominuesi. Dhe sipas të gjitha gjasave kjo gjë do të ndryshojë, për shkak se Google sapo ka shpalosur një vegël të cilën mund ta përdorin publicistët e ueb faqeve për të përkthyer faqe në çfarëdo gjuhe përmes klikimit të një butoni.

Për shembull, nëse vendosni në internet një ueb faqe në gjuhën shqipe por kuptoni se një pjesë e madhe e trafikut në ueb faqen tuaj arrin prej shteteve si Gjermania, Japonia, Anglia apo kudo tjetër, ju thjeshtë mund të shtoni një kuti në çfarëdo pjese të ueb faqes suaj, e cila i lejon përdoruesit të zgjedhin gjuhën e tyre nga një meny rënëse. Google do t’i përvishet punës për të përkthyer faqen dhe një shirit i vogël i veglave to të paraqitet në maje të ueb faqes duke i lajmëruar lexuesit se ueb faqja është përkthyer. Gjithashtu ekziston edhe një buton për të kthyer prapa ueb faqen në gjuhën origjinale.

Përfitimi më i dukshëm këtu është se lexuesit mund të përkthejnë ueb faqen tuaj pa pasur nevojë të kopjojnë dhe të vendosin tekstin në Google Translate. Por ekzistojnë edhe disa përparësi tjera. Për shembull, vegla shton disa shkronja në pjesën e fundit të URL-së suaj, por nuk vendos para “translate.google.com” në fillim të linkun, gjë që nënkupton se nuk do të vidhet trafiku juaj.

Nën dy, nëse ueb faqja juaj është në gjuhë angleze dhe të dhënat e shfletuesit të vizitorit janë të vendosura shembull në gjuhën shqipe, atëherë vegla do të paraqitet në mënyrë automatike duke i paralajmëruar mundësinë për përkthim. Kjo do ta bënte ueb faqen tuaj jashtëzakonisht më shumë atraktive ndaj trafikut internacional.

LEXO EDHE:  Të bësh para nga shtëpia – Si shqiptarët po shfrytëzojnë internetin dhe rrjetet sociale për të nxjerrë të ardhura

Natyrisht rezultatet janë të ngjashme me përkthimin normal to Google Translate, pra nuk bëhet fjalë për përkthim profesional por thjeshtë kuptimi i domethënies së tekstit do të jetë shumë i thjeshtë.