Softuer

Google sjellë version të ri të WebM

Publikuar , 01 Nëntor 2010
0
Google sjellë version të ri të WebM

Projekti WebM që sponzorohet nga Google, është një dizajn multimedial që është i paraparë të ofrojë një kompresion të hapur të kualitetit të lartë për video në formatin HTML5.

Softueri i ri, që ka përfituar emrin në bazë të një lloji të një pate: Aylesbury, ka përmirësuar video enokdimin dhe ka përshpejtuar dekodimin e videove WebM, ka thënë John Luther, menaxheri i produktit WebM të Google.

Me 20 dhe 40 për qind shpejtësi më të madhe në dekodim të videove, kjo pritet të jetë performanca që do të ofrojë versioni i ri në terme të frames për sekondë.

Versioni i radhës, që do të emërtohet në bazë të një pate tjetër të quajtur Bali, pritet të ofrohet në çerekun e parë të vitit 2011 dhe do të sjellë enkodim edhe më të shpejtë. /pcworld.al

LEXO EDHE:  YouTube ndryshime të reja në sistemin e mbrojtjes dhe deklarimit të të drejtave të autorit