Biznes

GreenSite dhe PowerStar2.0, zgjidhje për rrjete 5G me karbon të ulët

Nga: PCWorld
Publikuar , 17 Nëntor 2021
Për të ulur me 45% emetimet e gazeve serë të industrisë së TIK-ut, Huawei theksoi nevojën për të ndjekur novacione të vazhdueshme lidhur me energjinë elektrike. GreenSite dhe PowerStar2.0, zgjidhje për rrjete 5G me karbon të ulët

Huawei prezantoi gjatë Better World Summit zgjidhjet GreenSite dhe PowerStar2.0, të cilat ndihmojnë operatorët të krijojnë rrjete 5G me karbon të ulët. Ky event mblodhi së bashku operatorë telekomunikacioni nga e gjithë bota, të cilët ndanë njohuri dhe diskutuan mënyrat për arritjen e objektivave lidhur me krijimin e rrjeteve 5G me qëndrueshmëri mjedisore dhe emetimet Net-Zero.

Ndryshe nga teknologjia e mëparshme, rrjeti 5G gëzon disa avantazhe. Ai është të paktën 10 herë më i shpejtë në nisje, zhbllokon shumë raste të reja përdorimi nga llogaritja e skajshme deri tek prerja e rrjetit dhe mundëson vendosjet e shkallëzuara të IoT. GlobalData pret që shërbimet 5G të kalojnë 640 miliardë dollarë deri në vitin 2026 dhe depërtimi do të kalojë 50 për qind.

Fokusi kryesor i Huawei, ndërtimi i rrjeteve 5G më të gjelbra

Për të ulur me 45% emetimet e gazeve serë të industrisë së TIK-ut, Huawei theksoi nevojën për të ndjekur novacione të vazhdueshme lidhur me energjinë elektrike. Risitë në furnizimin, shpërndarjen, përdorimin dhe menaxhimin e energjisë elektrike do të ndihmojnë operatorët për të ndërtuar rrjete më të gjelbra 5G me performancë më të lartë dhe të konsumojnë më pak energji.

Duke pasur parasysh këto detaje, Huawei prezantoi disa zgjidhje në samitin botëror. Këto përfshijnë GreenSite dhe PowerStar2.0, të cilat së bashku ndihmojnë operatorët të krijojnë rrjete 5G me karbon të ulët që nga fillimi. Përveç disa përmirësimeve, të tilla si teknologjia e antenës dhe ftohja (përfshirë përdorimin e burimeve të rinovueshme), GreenSite lejon gjithashtu që furnizimi me energji të përshtatet me ngarkesat e trafikut në kohë reale për të përmirësuar efikasitetin e energjisë. Ai gjithashtu mund të planifikojë burimet e energjisë në kohën më optimale nga rrjeti dhe rregullon kontrollin e temperaturës.

LEXO EDHE:  Kina lançon aplikacionin e monedhës dixhitale

Huawei njoftoi gjithashtu përmirësime në produktin e tij të stacionit bazë PowerStar, të cilin e prezantoi në 2018. Kjo zgjidhje tani po përdor më shumë inteligjencë rrjeti dhe telemetri të lidhur për të parashikuar më mirë trafikun 5G në stacionet e tyre bazë, bazuar në kohën e ditës ose faktorë të tjerë të jashtëm.

Udhëtimi drejt Net-Zero

Për të mbështetur rritjen e trafikut 5G dhe për të zgjidhur emetimet Net-Zero, gjatë eventit u prezantua një platformë se si operatorët mund të përdorin novacionin teknologjik në infrastrukturën e rrjetit për të trajtuar efikasitetin e energjisë në mënyrë më të qëndrueshme.

Ndërsa produktet individuale po bëhen më efikase për energjinë, përfitimet kryesore vijnë pasi rrjetet bëhen më të zgjuara, të lidhura dhe të integruara dhe me wireless. Rrjetet tradicionale të energjisë elektrike transmetojnë energji elektrike vetëm në një drejtim dhe nuk ndajnë të dhëna me rrjetet e jashtme. CSP-të do të përdorin AI, inteligjencën e rrjetit dhe IoT në rrjetet inteligjente për të përmbushur objektivat e tyre të emetimit të karbonit.

Huawei do të investojë gjithmonë në shtyllat e ekonomisë dixhitale, për t’i dhënë shtysë rritjes së ekonomisë globale.

Kompania operon prej vitit 2008 edhe në Shqipëri po ashtu, duke sjellë në tregun lokal fjalën e fundit të teknologjisë së komunikimit dhe informacionit.

Tags >

Huawei