Softuer

Grooveshark, si bëhet vonë – ecë tutje me HTML5

Publikuar , 13 Janar 2012
0
Grooveshark, si bëhet vonë – ecë tutje me HTML5

Gjersa po shtohen presionet ligjore në vitin 2011, aplikacioni i Grooveshark është larguar nga iOS App Store dhe Android Market. E në vend se të shkoj para e prapa me Google e Apple, Grooveshark ka vendosur të tejkalojë tregjet me një ueb aplikacion me bazë në HTML5. 

Faqja e re me bazë në HTML5 mund të transmetojë muzikë në çfarëdo pajisje modern që përkrahë teknologjinë HTML5. Kjo nënkupton ses edhe pajisjet iOS që nuk janë të hapura mund të jenë në gjendje të fitojnë qasje në Grooveshark. Zgjidhja e re është mjaftë e mirë dhe vërtetë duke pothuajse të ishte aplikacion, që përshtatet sipas pajsijes.

Industria në anën tjetër thekson se Grooveshark ka ngarkuar muzikë pa leje dhe në vete ka mbushur koleksionet muzikore. Kompania ka respektuar industrinë, por ka neglizhuar marrëveshjet për licencim. /pcworldalbanian

LEXO EDHE:  Gjermania lançon një aplikacion për të gjurmuar koronavirusin