Siguri

Hakerët vendosin spam në listat e kërkimeve me Google

Publikuar , 21 Dhjetor 2010
0
Hakerët vendosin spam në listat e kërkimeve me Google

Si punon kjo? Hakerët përdorin një shfrytëzues SSH ose CMS për të marrë më shumë qasje dhe më pastaj bëhet instalimi i pjesëve të vogla që shikojnë trafikun e web-serverëve përgjatë kohës. Për shembull, faqja e Universitetit Perëndimor (ang. University of the West) rikthen një faqe të zakonshme dhe nuk paraqet ndonje problem në burim. Sidoqoftë, kur bëhet një kërkim në web për uwest.edu, ju merrni faqet e infektuara. Kjo gjë e vështirë për t’u larguar lidh faqen e njohur dhe të besueshme uwest.edu me lidhjet (ang. links) e shkurtuara të spamerëve.

Ja disa faqe të hakuara:

www.jchs.edu
www.jmkac.org
www.legal-library.co.uk
www.linnean.org
www.master-photonics.org
www.menshealthnetwork.org
www.moc.edu
www.mulchblog.com
www.no-fuel.org
www.oecs.org
www.prairiepublic.org
www.projectapproach.org
www.renewable-energy-watch.org
www.savethewildup.org
www.thedigest.com
www.tumenprogram.org
www.uinteramericana.edu
www.umoncton.ca
www.unionsportsmen.org
www.uwest.edu
www.wcwonline.org

Shumica e llogarive të hakuara janë domeine .edu që rrallë mbrohen ose përditësohen.

Çfarë mund të bëni nëse jeni të sulmuar? Së pari përditësoni fjalëkalimet, fshini dhe riinstaloni serverin e faqes dhe instaloni më pastaj versionin më të fundit të sistemit menaxhuestë përmbajtjes (CMS).
Grupet e hakerëve ose hakerët individualë janë mjaft të zellshëm. Nënpunësi në Sucuri.net David Dede raporton se ai kishte parë disa nga skriptat e tyre dhe ata kishin një listë të më shumë se 20 mangësive në çdo faqe që ata provojnë sulmin. Posa hyjnë, ata krijojnë guaska, dyerë të pasme dhe gjëra të tjera të ngjajshme./pcworldalbanian

LEXO EDHE:  Hakimet më të këqija të dekadës

Lajmet e fundit>