Lajmet

Hakerët Rusë kanë ndërhyrë në sistemet cloud të Microsoft

Nga: PCWorld
Publikuar , 25 Dhjetor 2020
Sistemet e disa agjencive Amerikane, universiteteve dhe një spitali janë kompromentuar në javët e fundit dhe ekspertët e sigurisë besojnë se hakerët Rusë fshihen pas këtij sulmi. Hakerët Rusë kanë ndërhyrë në sistemet cloud të Microsoft

Hakerë të lidhur me qeverinë Ruse raportohet se kanë aksesuar e-maile të paktën në një kompani nga sektori privat si dhe informacione e konsumatorëve cloud të Microsoft përmes një pale të tretë raportoi The Washington Post.

Gazeta thotë se hakerët kanë aksesuar materiale nga një partner korporatë i paidentifikuar i gjigantit të teknologjisë Microsoft.

Sistemet e disa agjencive Amerikane, universiteteve dhe një spitali janë kompromentuar në javët e fundit dhe ekspertët e sigurisë besojnë se hakerët Rusë fshihen pas këtij sulmi.

Burime të afërta me Washington Post thonë se vetë Microsoft nuk është kompromentuar. Javën e kaluar presidenti i Microsoft Brad Smith sa se kompania nuk është prekur e as konsumatorët e saj. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Refuzohet kërkesa e Ukrainës për bllokimin e domaineve Ruse