Vëzhgim

Hakeri nga Nju Jorku i përfshirë në gjëra me drogën

Publikuar , 10 Mars 2012
0
Hakeri nga Nju Jorku i përfshirë në gjëra me drogën

Dokumentet nga gjykata zbuluan gjatë kësaj jave që si shkëmbim për shërbimin e tij për zënien e hakerëve, prokurorët federalë u pajtuan që të mos e ndjekin penalisht Hector Xavier Mosegur për një varg krime të tjera të përsëritura që ai pranoi se i kishte bërë, duke përfshirë mbajtje pa leje e armëve të dorës dhe shitja e tij e përpjekur e një paundi (0.45 kg) të marihuanë në vitin 2010 dhe 4 paundë (1.81 kg) më tepër në vitin 2003.

Sipas dorëzimeve të gjykatës dhe dokumentet e tjera ligjore paraqitën një pamje të Monsegur, i cili ishte i njohur në internet si një figurë nën hije e quajtur “Sabu”, si një thyes kronik i ligjit.

Nëse Monsegur vazhdon të punojë me qeverinë, prokurorët u pajtuan që do t’ia hiqnin nga supet akuzat kundër tij, duke përfshirë thëniet që ai kishte hakuar sistemet kompjuterike në PayPal, Visa dhe Mastercard, sulmoi uebfaqe të operuara nga qeveritë e Tunizisë, Jemenit, Algjerisë dhe Zimbabvesë  dhe ishte i përfshirë në sulmet kibernetike që ishin përpjekje për të dëmtuar uebfaqet të disa mediave botërore dhe ndërmarrjeve argëtuese./pcworldalbanian

LEXO EDHE:  Çfarë është Artikulli 13 i ligjit të ri Evropian të të drejtave të autorit?

Lajmet e fundit>