Analiza

Harta e shteteve sipas lirisë së internetit në botë

Publikuar , 08 Tetor 2013
0
Harta e shteteve sipas lirisë së internetit në botë

harta internetAmerika është një nga vendet ku interneti është më lehtësisht i aksesueshëm, madje nuk “njihet” ideja se mund të bllokohet interneti apo të mos kesh mundësi aksesi.

Nuk është e njëjta gjendje në botë, prandaj dhe Freedom House ka bërë një hartë të gjendjes aktuale në gjithë botën.

Vlerësimi global mbi Internetin dhe Median Dixhitale nga Freedom House realizohet një herë në vit dhe raporti për vitin 2013, që doli të enjten, tregon se ka plot shtete ku interneti nuk është i lirë dhe është i censuruar.

Shumica e pjesëve të raportit kanë qenë të pandryshueshme nga raporti i vitit 2012. Gjithsesi Freedom House nxjerr në pah disa ndryshime. Siç shihet në grafikun e shteteve, Amerika ka pas një rënie për shkak të çështjes së fundit me NSA-në, por përsëri klasifikohet si i lirë.

harta1

Më poshtë paraqitet edhe lista e shteteve nga më me liri tek ato me më pak liri për eksesin në internet: Prandaj herës tjetër nëse një faqe nuk po ju ngarkohet mendoni se ka raste edhe më të këqija. (PCWorld Albanian)

harta

LEXO EDHE:  Premiera e Sezonit 8 të Game of Thrones kishte 55 milionë shikime të piratuara

Tags >

internet
Lajmet e fundit>