Lajmet

Hiqet rezervimi i Uber nga Google Maps për Android

Publikuar , 18 Qershor 2018
0
Në janar 2017, vetëm Uber fitoi aftësinë për të rezervuar udhëtime në aplikacionin e Google Maps. Hiqet rezervimi i Uber nga Google Maps për Android

Google Maps nuk mund të përdoret për rezervime Uber në Android. Ai e sjell aplikacionin në një linjë me versionin iOS, i cili humbi funksionin verën e kaluar, siç vërehet nga Android Police.

Google ka patur aftësinë për të treguar vlerësimet e çmimeve dhe kohën e pritjes së marrjes për aplikacionet për ndarjen e udhëtimit. Në janar 2017, vetëm Uber fitoi aftësinë për të rezervuar udhëtime në aplikacionin e Google Maps.

Por, për çfarëdo arsyesh, Google e ka hequr zyrtarisht funksionin nga aplikacioni i Android, duke ulur Uber përsëri në të njëjtin nivel me aplikacionet e tjera të ndrjes së udhëtimit, si Lyft dhe Gett.

Ju ende do të jeni në gjendje të shihni koston e vlerësuar të udhëtimeve të ndryshme të Uber në Maps, por tani do të duhet të shkoni në aplikacionin aktual Uber për të përfunduar procesin e rezervimit. Nuk është plotësisht e qartë se pse Google po heq funksionin.

Për atë që është e vlefshme, biznesi i kapitaleve në kryeqytet i Alphabet ka bërë një investim të madh në Lyft.

Por faqja e ndihmës së Google Maps në lidhje me funksionin është përditësuar për të theksuar në mënyrë eksplicite se “ju nuk mund të rezervoni udhëtimet Uber direkt në Google Maps.

Por ende mund të kërkoni rrugën në aplikacionin Maps dhe pastaj të kërkoni udhëtimin nga aplikacioni Uber.

“Kjo vlen edhe për versionet e iOS dhe Android të aplikacionit, kështu që duket se kjo veçori është zhdukur për mirë. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Aplikacionit Uber i hiqet licenca në Londër

Lajmet e fundit>