Harduer

HP rikthen mbështetjen për bojërat e palëve të treta

Publikuar , 13 Tetor 2016
0
HP rikthen mbështetjen për bojërat e palëve të treta

hp-new-printer-firmwareHP zemëroi shumë prej konsumatorëve të tyre në Shtator kur një përditësim i mëparshëm për printerët e kompanisë do të ndalonte fishekët e palëve të treta të bojës që të punonin.

HP e zhvilli përditësimin që hynte në efekt me 13 shtator, 2016; pak pasi hyri në efekt, përdoruesit raportuan probleme me fishekët e bojës, në sajte dhe në forume në internet.

HP publikoi disa javë më vonë një deklaratë ku kërkonte falje për zemërimin e konsumatorëve, në të cilën tha se po punonte  në një përditësim të firmware ku do të ç’bënte ndryshimin. Ato thanë se ky përditësim do të ishte i gatshëm në  Tetor por nuk dhanë një datë ekzakte.

Koha ka ardhur, pasi përditësimi i firmware është i gatshëm tani për printerët HP. Nuk mund të konfirmohet se përditësimi është i gatshëm për të gjithë printerët e prekur, pasi nuk ka ndonjë listë të gjithë printerëve të prekur.

Nëse printeri juaj HP është prekur nga përditësimi i vjetër,  duke rezultuar në bllokimin e fishekëve të bojës, ju mund të bëni këto veprime pasuese për të kthyer edhe një herë funksionalitetin:

  1. Vizitoni sajtin e mbështetjes të konsumatorit të HP për të shkarkuar softuer dhe drivera.
  2. Opsioni më i lehtë është që të futni numrin e modelit të printerit, për shembull, HP Officejet Pro 8610.
  3. Sajti kthen një listë të produkteve që gjinden me atë numër modeli, ose modelin aktual nëse ka vetëm një ngjasim .
  4. Uluni poshtë tek sektori i firmware që gjendet në faqe dhe zgjerojeni atë. Ju duhet të shikoni një lirim të ri të firmware, me datë Tetor 12, 2016.
  5. Klikoni lidhjen e shkarkimit që gjendet ngjitur me të. Ju do të pyteni nëse ju doni të përdorni HP Download and Install, ose thjesht ta shkarkoni. Thjesht shkarkimi është në rregull, pasi firmware vjen si një skedar i ekzekutueshëm që ju mund ta instaloni në printerët HP të prekur.
LEXO EDHE:  Shfletuesi Microsoft Edge i bazuar në Chrome një hap më pranë zyrtarizimit

Sapo të instalohet, fishekët jo HP të bojës duhet të njihen përsëri, kështu që ato mund të përdoren përsëri. Përsëriteni procesin për printerët e tjerë HP që ju përdorni.

Tags >

HP