Biznes

HP kërkon të blejë kompaninë 3PAR për 1.6 miliard dollarë

Aug 23 2010
0 Shpërndarje
HP kërkon të blejë kompaninë 3PAR për 1.6 miliard dollarë

Lëvizja e 3PAR që është gati më shumë se një e treta e ofertës së Dell, arrin gjatë një bashkimi të shpejtë të sektorit të teknologjisë, ku kompanitë po shfrytëzojnë çmimet e ulëta të aksioneve në treg për të grabitur peshqit e vegjël.

Për pjesën e saj, HP ka qenë duke shikuar zgjerimin e biznesit të saj të ri me blerjen e prodhuesit të pajisjeve të rrjetit 3Com, ofruesin e shërbimeve teknologjike Electronic Data Systems dhe kompaninë e pajisjeve mobile Pam. Ajo është bërë gjigant, duke arritur në më shumë se 300.000 punëtorë.

“3PAR do të zgjerojë më tej shënimet tona strategjike në magazinim dhe dallim të ofertave tona” tha Dave Donatelli, udhëheqës i Serverëve të Ndërmarrjeve pranë HP-së, si dhe i sektorit për magazinim dhe rrjeteve pranë kësaj kompanie.

Deri më tani HP është duke pritur një përgjigje nga ana e 3PAR, e cila është themeluar në vitin 1999 dhe ka postuar të hyra prej 194 milion dollarë në vitin e fundit fiskal.

Lajmet e fundit>