Biznes

HP prezanton rezultatet financiare për çerekun e tretë, sërish rritje

Aug 20 2010
0 Shpërndarje
HP prezanton rezultatet financiare për çerekun e tretë, sërish rritje

Në çerekun e tretë HP ka regjistruar të hyra neto prej 30.7 miliardë dollarë, që është një rritje prej  11.4 për qind në krahasim me një vit më parë, duke përfshirë edhe një përfitim në shpin të valutës prej rreth një për qind.

Në çerekun e tretë, GAAP ka pasur të hyra të vogla për aksione (EPS) prej 0.75 dollarë, që paraqet një rritje prej 0.69 dollarë në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar.

“Performanca e HP-së në çerekun e tretë demonstron edhe më tej fuqinë e strategjisë sonë dhe disiplinën e ekzekutimit tonë”  u shpreh Cathie Lsjak, shef e lartë financiare e HP-së dhe shef e lartë e brendshme ekzekutive.

Të hyrat e çerekut të tretë ishin 12 për qind në Amerikë, duke arritur në 14.2 miliard dollarë, kurse të hyrat në Evropë, Lindje të Mesme dhe Afrikë u rritën për 9 për qind në 10.9 miliard dollarë dhe në Azi-Paqësor u rritën gjithashtu në 5.6 miliard dollarë. Kur përshtaten me efektin e valutës, të hyrat ishin 11% pozitiv në Amerikë, 12% në Evropë, dhe 8 për qind në Lindje të Mesme, Afrikë dhe Azi-Paqësor. Të hyrat prej jashtë SHBA-së në çerekun e tretë përfshinin 63% të totalit të të hyrave të HP-së, me të hyra prej shteteve BRIC (Brazil, Rusi, Indi dhe Kinë) që u rritën në 21 për qind, dhe në anën tjetër përfshijnë 11 për qind të totalit të të hyrave të HP-së. /pcworld.al

Lajmet e fundit>