Blog

Hulumtuesit injektojnë maluer në një ADN për të hakuar një kompjuter

Publikuar , 11 Gusht 2017
Kjo metodë mund të përdoret për të sulmuar rrjetet kompjuterike universitare, laboratorët policorë dhe shkencës thjesht duke shtuar maluer tek një kampion gjaku. Hulumtuesit injektojnë maluer në një ADN për të hakuar një kompjuter

Hakerat kanë përdorur çdo taktikë dhe metodë sulmi për të kontrolluar një kompjuter, që nga çelësat USB tek e-mail-et e infektuara.

Megjithatë tashmë hulumtuesit e Universitetit të Washingtonit parashikojnë se një ditë mund të shohim viruse që infektojnë sistemet përmes ADN-së.

Është një koncept tejet futuristik por ja vlen të mendosh për të. Grupi i shkencëtarëve shpjeguan në një letër publike se është e mundur që të vendosësh maluerë në një molekulë gjenetike dhe të infektojnë me të një sistem që përpiqet ta analizojë.

Kjo metodë mund të përdoret për të sulmuar rrjetet kompjuterike universitare, laboratorët policorë dhe shkencës thjesht duke shtuar maluer tek një kampion gjaku.

Hulumtuesit thanë se ende nuk është koha për të ngritur alarmin lidhur me këtë çështje, por një gjë është e sigurtë, ato kanë testuar sulmin.

Puna e tyre doli në konkluzionin se mund të shtohet maluerë në materialin gjenertik dhe ndërsa kjo fushë zhvillohet dita ditës duhet të fillojmë të implementojmë masat të gjëra për të mbrojtur ADN-në tonë. /PCWorld Albanian

Letra hulumtuese

LEXO EDHE:  Space lëshon një numër rekord satelitësh interneti në orbitë