Blog

I biri kthen babain e ndarë nga jeta në inteligjencë artificiale

Nga: PCWorld
Publikuar , 17 Dhjetor 2021
HereAfter AI është një nga një numër startup-sh që premtojnë pavdekësi dixhitale përmes chatbot-eve, AI dhe madje edhe hologrameve si këto jashtë USC që lejojnë të jetojnë historitë e të mbijetuarve të Holokaustit. I biri kthen babain e ndarë nga jeta në inteligjencë artificiale

James Vlahos humbi babanë e tij nga kanceri në vitin 2017, por ende bisedon me të gjatë gjithë kohës. Babai  flet me fëmijën e tij nëpërmjet një chatboti të quajtur Dadbot. I biri krijoi këtë robot pasi babai i tij u diagnostikua me kancer në mushkëri në fazën 4. Për muaj të tërë, Vlahos regjistroi historitë e jetës së babait të tij që po vdiste, më pas i ktheu ato në një AI interaktive që flet me zërin e babait të tij.

Dadbot “ishte një përvojë transformuese për mua, sepse më dha ngushëllim të madh. I dha familjes time ngushëllim të madh,” thotë Vlahos, një ish-gazetar i teknologjisë dhe autor i Talk To Me, një libër mbi AI bisedore. “Nuk e zëvendësoi babanë tim, por na dha këtë mënyrë   për ta kujtuar atë.”

Tani Vlahos po sjell teknologjinë e tij Dadbot në HereAfter AI. Platforma i lejon të vdekurit të jetojnë atë që Vlahos e quan një “Avatar i historisë së jetës” që bisedon sipas kërkesës, me zërin e regjistruar të të ndjerit.

Të dashurit e mbijetuar ndërveprojnë me avatarin e personalizuar të zërit nëpërmjet altoparlantit, aplikacionit celular ose desktop dhe ai përgjigjet, nëpërmjet teknologjisë së njohjes së zërit të ngjashëm me Alexa, me histori, kujtime, shaka, këngë dhe madje edhe këshilla të regjistruara paraprakisht.

HereAfter AI është një nga një numër startup-sh që premtojnë pavdekësi dixhitale përmes chatbot-eve, AI dhe madje edhe hologrameve si këto jashtë USC që lejojnë të jetojnë historitë e të mbijetuarve të Holokaustit. Një projekt jashtë Japonisë parashikon robotë që duken dhe sillen si të vdekur. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Microsoft thotë se ka bllokuar sulme kibernetike Ruse ndaj Ukrainës dhe Perëndimit