Harduer

IBM duke ndërtuar hard diskun 120 petabyte

Publikuar , 29 Gusht 2011
IBM duke ndërtuar hard diskun 120 petabyte

Grupi përdor një sistem skedarësh të njohur si GPFS (Sistemi i Përgjithshëm Paralel i Skedarëve), i cili ishte zhvilluar nga IBM për t’u përdorur në superkompjuterë.

Sistemi i skedarëve hap skedarë individualë në shumë hard disqe kështu që ato shumë pjesë të skedarëve mund të lexohen ose shkruhen në të njëjtën kohë.

Sistemi GPFS është dizajnuar për të lejuar superkompjuterët që të punojnë shpejt.

Ndërmarrja planifikon që të vendos ngarkesën 120 petabyte në një kontenier gjigant, i cili do të jetë në gjendje të ruajë 1 trilion skedarë.

Ndonëse madhësia e sistemit është e madhe, ku mund të ruajë 24 miliardë skedarë MP3, Facebook do të marrë 5,000 ditë për ta arritur këtë. Duke gjykuar nga vlera në të cilën të dhënat online dhe offline po rriten, një ditë, 120 petabyte do të shihen si pak./pcworldalbanian

 

LEXO EDHE:  iPhone 12 Pro Max ka bateri më të vogël se modeli i vitit të kaluar

Tags >

HDD