Siguri

IBM: Sulmi i trojanëve në rritje

Publikuar , 28 Gusht 2009
0
IBM: Sulmi i trojanëve në rritje

“Rënia e sulmeve peshkuese dhe rritja në fushat tjera (sikurse në atë të trojanëve bankar) jep sinjale se sulmuesit ndoshta janë duke lëvizur resurset e tyre në metoda tjera për të përvetësuar atë që dikur peshkimi e ka arritur” tha IBM në raportin “Internet Security Systems 2009 Mid-Year Trend & Risk Report”

Trojanët, që përfshihen në materialet të shkarkuara dhe vjedhës të informatave, janë tani veglat me përdorimin më të zakonshëm në tregti të llogarive me duke rreth 55% pjesëmarrje në treg. Kjo është një rritje prej 9% në krahasim me vitin e kaluar.

Ngritja mund ti atribuohet pjesërisht ekzistencës së “veglave publike”, të cilat distributorët e malware i reklamojnë si të lehta për përdorim.

LEXO EDHE:  Shefi i sigurisë së Huawei thotë se Nokia dhe Ericsson janë gjithashtu partnerë të ngushtë të Kinës