Harduer

iFixit: Galaxy Fold është shumë delikat

Nga: PCWorld Albanian
Publikuar , 24 Prill 2019
0
Këto papastërti më pas ngelin mes boshtit dhe ekranit plasik OLED. Gjetje shpjegojnë edhe arsyet e dështimit të ekranit të telefonit. iFixit: Galaxy Fold është shumë delikat

Një çmontim i Galaxy Fold tashmë është realizuar por kjo e fundit mund të na ndihmojë të kuptojmë pse Samsung ka vendosur të shtyjë debutimin e tij.

iFixit kreu çmontimin e telefonit pjesë më pjesë dhe firma zbulon një detaj alarmant sidomos rreth boshtit. Ndërsa mekanizimi i palosje duket u fuqishëm, nuk ka mbrojtje nga hyrja e papastërtive në të.

Këto papastërti më pas ngelin mes boshtit dhe ekranit plastik OLED. Gjetje shpjegojnë edhe arsyet e dështimit të ekranit të telefonit.

Raportimet kanë qenë të ndryshme ku the Verge sugjeronte se ekrani krijonte një rrudhë në pjesën ku paloset. Gjithashtu vjen të theksohet se ekrani prej plastike është më pak rezistent ndaj gërvishtjeve krahasuar me ekranet prej xhami.

Megjithatë nuk është surprizuese se Galaxy Fold në të vërtetë nuk është rezistent ndaj ujit dhe pluhurit. Por çmontimi i iFixit krijon mungesë besueshmërie.

Nëse iFixit ngre alarmin, Samsung me të vërtetë ka nevojë të bëjë ndryshme në dizajn nëse dëshiron që telefoni të jetë i përdorshëm në përditëshmërinë tonë. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Startupi Shqiptar pas asistentes mjekësore me inteligjencë artificiale Zana bëhet pjesë e inkubatorit teknologjik të Deutsche Telekom