Blog

iMax hap qendrat e para të realitetit virtual në Europë

Publikuar , 12 Tetor 2016
0
iMax hap qendrat e para të realitetit virtual në Europë

Woman using virtual reality headset at night with city lights in backgroundIMAX ka bërë një marrëveshje me zinxhirin më të madhe të teatrove në Evrope për të hapur një “qendër VR” në Mançester në fund të vitit. 

Qendra VR do të vendoset brenda një ndër teatrove të Odeon & UCI Cinemas Group dhe do ti lejojë njerëzit të luajnë lojëra, të shikojnë filma, dhe të lëvizin nëpërmjet eksperiencave të realitet virtual interaktiv.

Kjo është vetëm një nga shumë instalimet e realitet virtual që IMAX po debuton përreth botës. Ato shpresojnë që të hapin gjashtë deri në fund të vitit, me plane që të hapen në vendndodhje si në Kinë, Japoni, në Lindjen e Mesme, dhe në Evropën Perëndimore. Një vendndodhje në Los Angeles është deklaruar dhe tashmë janë siguruar pajisjet e kokës të VR nga Starbreeze.

Qendrat VR do të jenë eksperimentale në fillim, pasi IMAX po përpiqet të gjejë nëse do të korrë sukses. IMAX thotë se do të “përdorë vendndodhjet model për testuar faktorë të ndryshëm, duke përfshirë eksperiencën e konsumuesve, modelet e çmimeve, dhe tipet e përmbajtjeve që do të jenë të gatshme.”

Ato planifikojnë që ti përhapin qendrat përreth botës , tek disa teatro filmash dhe në vendndodhjet turistike madhore, nëse janë të suksesshëm.
IMAX thotë se roundi i parë i eksperiencave të VR do të zgjasë diku mes 5 deri në 15 minuta secili dhe do të përmbajë filma nga studio të mëdha filmash.

Më interesante do të jetë mënyra se si janë të ndërtuara qendrat : IMAX thotë se ka krijuar “dizajnë modulare” që lejojnë për pode të ndryshme VR që të alternohen për të lejuar eksperienca si një person i vetëm apo si një grup personash. (PCWorld Albanian)

LEXO EDHE:  Amerikanët mendojnë se Microsoft është kompania më etike por jo Facebook

Tags >

iMax