Blog

Industria e baterive për makinat elektrike do të rritet me shpejtësi në 8 vitet e ardhshme

Publikuar , 03 Tetor 2018
0
Në 2016-ën vlente 14.99 miliardë dollarë ndërsa në 2026-ën parashikohet 93.94 miliardë dollarë. Industria e baterive për makinat elektrike do të rritet me shpejtësi në 8 vitet e ardhshme

Sipas parashikimeve të BIS Research, tregu global i baterive të makinave elektrike do të rritet bujshëm në 8 vitet e ardhshme.

Në 2016-ën vlente 14.99 miliardë dollarë ndërsa në 2026-ën parashikohet 93.94 miliardë dollarë.

Sipas burimit në fjalë kjo arritje i atribuohet rritjes së prodhuesve të makinave elektrike.

Gjithashtu rënia e çmimeve të baterive dhe përmirësimi i infrastrukturës së karikimit do të jenë faktorë kyçë për të ardhmen e tregut të baterive. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Prodhuesit e mëdhenj të makinave, optimistë për makinat elektrike

Lajmet e fundit>