Blog

Influencer, tashmë edhe një profesion

Nga: PCWorld Albanian
Publikuar , 15 Tetor 2019
Radhët e blogerëve, Instagrammers dhe You-Tubers me ndjekës të mjaftueshëm për të fituar jetesën janë duke u rritur. Kompanitë, markat dhe madje vendet janë gjithnjë e më shumë duke u përpjekur të futen në ekspozim të mediave sociale duke ofruar kontrata të marketingut ndikues. Influencer, tashmë edhe një profesion

Mediat sociale po bëhen gjithnjë e më shumë një pjesë e pandashme e përditshmërisë. Shumë të rinj dhe të reja po bëhen influencues nëpërmjet rrjeteve të tyre sociale në fusha të ndryshme dhe po fitojnë para dhe sukses.

Universiteti online eCampus, i cili po promovohet nga ylli i futbollit, Cristiano Ronaldo, po ofron një program të ri, tre vjeçar për të fituar një diplomë në mediat sociale si ‘Influencer’. Ronaldo, i cili është përfshirë në fushatën e re të publicitetit të kolegjit, po financon gjithashtu 36 grante studentësh si pjesë e angazhimit të tij.

Qëllimi i degës është të “mbushë hendekun aktual arsimor” dhe t’i ndihmojë studentët të fitojnë aftësitë teknike të nevojshme për të ndjekur një karrierë si ndikues në rrjete sociale, tha universiteti me qendër në Itali në faqen e tij të internetit.

Shkalla eCampus do të ofrojë klasa në psikologjinë e modës, semiotikën dhe filozofinë e gjuhës, historinë e TV, komunikimin ndërkulturor dhe teknologjinë e informacionit, ndër të tjera.

Institucioni, i cili gjithashtu ofron diploma në Inxhinieri, Drejtësi, Arte dhe Psikologji, ka më shumë se 30,000 studentë, sipas uebfaqes së saj.

Radhët e blogerëve, Instagrammers dhe You-Tubers me ndjekës të mjaftueshëm për të fituar jetesën janë duke u rritur. Kompanitë, markat dhe madje vendet janë gjithnjë e më shumë duke u përpjekur të futen në ekspozim të mediave sociale duke ofruar kontrata të marketingut ndikues.

Lajmet për programin e degës ndezën një debat të ashpër në mediat sociale në Itali, me njerëz që sfidojnë idenë e një influencuesi si profesion. Shumë gjithashtu vlerësuan ofertën pasi ajo mund të ndihmojë njerëzit e rinj dhe pa përvojë të zhvillojnë aftësi të tregtueshme në një vend ku papunësia e të rinjve arrin 27%. /SCAN

LEXO EDHE:  OnePlus Watch, 20 minuta karikim për 1 javë bateri