Lajmet

Instagram do të paralajmërojë përdoruesit që po shkojnë drejt mbylljes së llogarisë

Nga: PCWorld Albanian
Publikuar , 19 Korrik 2019
0
Përdoruesit do të kenë mundësi të apelojnë për përmbajtjen e fshira për shkelje ku përfshin lakuriqësia, pornografia, gjuha e urrejtjes, ngacmimi, shitja e drogërave dhe terrorizmi. Instagram do të paralajmërojë përdoruesit që po shkojnë drejt mbylljes së llogarisë

Instagram do të bëjë disa ndryshim në mënyrën sesi çaktivizon llogaritë. Aktualisht platformat eliminon disa përmbajtje bazuar në një përqindje shkeljesh dhe abuzimesh me përmbajtjen.

Por me politikën e re përdoruesve do tu jepet një afat dhe një numër i caktuar shkeljesh që nuk duhet ti kalojnë.

Kjo mund të çojë në eliminimin e më shumë përmbajtjeve por të paktën Instagram do tu njoftojë paraprakisht nëse rrezikoheni.

Përdoruesit do të kenë mundësi të apelojnë për përmbajtjet e fshira për shkelje ku përfshihen lakuriqësia, pornografia, gjuha e urrejtjes, ngacmimi, shitja e drogërave dhe terrorizmi. Edhe pse përdoruesit kanë mundur të apelojnë mbylljen e llogarive të tyre përmes Qendrës së Ndihmës, së shpejti mund ta bëjnë direkt nga aplikacioni.

Sipas Instagram masat e reja do të mbajnë platformën të sigurtë dhe ndryshimet janë në një linjë me përpjekjet e kompanisë për të luftuar ngacmimin.

Së fundi përdoruesve u dha mundësia për të kufizuar ndjekësit problematikë si dhe u shtuan opsione për të filtruar komentet ngacmuese. Inteligjenca artificiale po përdoret për të zbuluar fotot fyese.

Pavarësisht të gjithave, kjo mbetet një betejë e vështirë për Instagram. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Google publikon 1,000 foto të Tokës në rezolucion të lartë

Tags >

Instagram