Lajmet

Instagram lançon rishpërndarjen e postimeve

Publikuar , 18 Maj 2018
0
Kur të postohet, Historia do të shfaqë emrin e përdoruesit të postimit origjinal, të cilin të tjerët mund të përdorin për t'u kthyer në postin origjinal. Instagram lançon rishpërndarjen e postimeve

Sot, Instagram  zyrtarisht po lançon një tipar të ri që do t’i lejojë përdoruesit të rindajnë postimin e Instagram të dikujt me shokët e tyre përmes Historive në Instagram  – diçka që është konfirmuar se ishte në testime më herët këtë vit. Ideja me opsionin e ri të shpërndarjes është t’u japë përdoruesve një mënyrë për të shtuar komentet e tyre ose për të reaguar ndaj një postimi, pa e ripërdorur atë si të vetin .

Për shembull, tani mund të ndani diçka që keni parë të postuar nga një markë ose influencues në Instagram që ju pëlqen, ose të shtoni komentet tuaja në krye të një memeje të këndshme, ose madje të shënoni një mik në një post që dëshironi të shihni.

Në fakt, etiketimi i miqve përmes komenteve të Instagram  ishte bërë kaq i zakonshëm në rrjetin social gjatë viteve, saqë hapi një mënyrë për të dërguar mesazhe nëpërmjet mesazhimit të drejtpërdrejtë si një alternativë. Opsioni i ri i rindarjes tani u jep përdoruesve një rrugë të tretë për të tërhequr vëmendjen e miqve të tyre.

Ripostimi mund të bëhet vetëm nga llogaritë publike të Instagram, thotë Instagram. Nëse dëshiron të kesh një llogari publike, por nuk dëshiron që njerëzit t’i  rindajnë mesazhet e tua, mund të zgjedhësh të  ndalosh veçorinë e re në cilësimet e aplikacionit.

Për të ndarë një postim të Instagram në  faqen tuaj, së pari trokitni lehtë mbi ikonën e aeroplanit të letrës – njësoj siç prekni sot për të dërguar një post përmes mesazheve direkte.

Megjithatë, tani do të shihni një mundësi të re për të krijuar një Histori  gjithashtu. Prekeni këtë për të parë artikullin e faqes të shfaqet si një stiker   me një sfond të përshtatur, duke lexuar për rindarjen.

LEXO EDHE:  Facebook publikon një "qendër njoftimi" në kohështrirje për koronavirusin

Gjithashtu mund të rrotulloni, shkallëzoni ose lëvizni stikera, dhe prekni atë për të eksploruar stile të tjera. Sigurisht, ju mund të shtoni komentet tuaja, shkrimet dhe dekorimet e tjera në krye të këtij stikeri, siç mundeni sot kur ndani një fotografi në një Histori në Instagram.

Kur të postohet, Historia do të shfaqë emrin e përdoruesit të postimit origjinal, të cilin të tjerët mund të përdorin për t’u kthyer në postin origjinal.

Ky burim potencial i trafikut mund të inkurajojë disa përdorues të Instagram për të krijuar poste të dizajnuara posaçërisht për këtë format të ri të ndarjes, ekspozimi i llogarisë së tyre në një audiencë më të gjerë.

Përmirësimi i vazhdueshëm i këtij produkti popullor është një mënyrë që Instagram (dhe Facebook) përdor për  të sfiduar Snapchat, i cili së pari e popullarizoi formatin Story.Ashtu si Twitter, Instagram gjithashtu po teston një kuti lundruese të historive që do të minimizohet kur lëvizni.

Instagram thotë se funksioni është i pranishëm sot në Android dhe do të hapet në iOS  javën e ardhshme. /PCWorld Albanian

Tags >

Instagram