Softuer

Intel demonstron MeeGo 1.0 në IDF 2010

Publikuar , 15 Prill 2010
0
Intel demonstron MeeGo 1.0 në IDF 2010

I dizajnuar me qëllimin për të thjeshtuar përdorimin e netbook-ve, smartphone-ve dhe pajisjeve tjera të ndryshme të kësaj forme. Ndërfaqja e këtij sistemi operativ sipas prezantimit të parë, duket se i ngjanë më shumë ADN-së së Moblin sesa të Maemo-së.

Ju do të gjeni detyra, takime, aplikacione të përdorimit të gjerë dhe një shirit për lansim të shpejt. Gjithashtu duket se do të ketë përkrahje për 3D luajte: Zona, Aplikacione, Njerëz, Internet, Media dhe ndarje për të dhëna; integrim për rrjete sociale në kohë reale për Twitter, Facebook dhe mesazhe të çastit me paralajmërime në task-bar.

Gjëja më interesante që pritet të përcillet edhe me më shumë interes është mënyra sesi do të funksionojë ky sistem operativ në pajisje më të vogla si një 4.8 inçësh Moorestown apo Nokia N900. Ndoshta do të bëhet aq i popullarizuar sa sistemet tjera operative, le të themi si Android i Google.

LEXO EDHE:  Versioni i ardhshëm i Android do të quhet thjeshtë Android 10