Harduer

Intel dhe Samsung tregon një tablet që shndërrohet në një monitor

Nga: PCWorld
Publikuar , 29 Shtator 2022
E thënë thjeshtë prototipi u shndërrua nga një tablet të vogël si iPad Pro në një monitor të vogël. Intel dhe Samsung tregon një tablet që shndërrohet në një monitor

Në mesin e disa të rejave që Intel zbuloi gjatë evenimentit Innovation 2022, ishte edhe një zhvillim interesant në bashkëpunim me Samsung.

Pasi CEO i Samsung Display ju bashkua në skenë, CEO i Intel Pat Gelsinger tregoi një koncept të një kompjuteri meshinë i cili kishte një ekran OLED që zgjerohet.

Duke tërhequr nga skajet e prototipit, Gelsinger bëri një ekran 13-inç të shndërrohej në një ekran 17-inç. E thënë thjeshtë prototipi u shndërrua nga një tablet të vogël si iPad Pro në një monitor të vogël.

“Po prezantojmë ekranin e parën ë botë 17-inç me shinë për kompjuterët” tha JS Choi.

“Kjo pajisje do të plotësojë nevojat për ekrane më të mëdha por edhe portabilitet.”

Samsung Display ka punuar në ekranet OLED të këtij lloji prej vitesh. Gelsinger e quajti konceptin një demonstrim të asaj që mund të bëhet përmes teknologjisë së ekraneve OLED. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Të mëdhenjtë e komunikimeve, vit negativ në 2021: Vodafone dhe ALBtelecom me humbje, ONE pëson rënie të fitimeve