Biznes

Intel blen një njësi të Texas Instruments

Aug 16 2010
0 Shpërndarje
Intel blen një njësi të Texas Instruments

Marrëveshja do të duhej të përfundojë në çerekun e katërt të vitit 2010, ka bërë të ditur Intel në një deklaratë, megjithëse detajet e kostos dhe specifika tjera më të gjëra nuk janë bërë të ditura.

Blerja do të përshtatet mirë me linën CE të Intel për sisteme në një çip (SOC)me bazë në procesorët Atom, dhe do të zgjerojë fokusimin e Intel në industrinë kabllore. “Kur kompania do të profesionalizohet në ndërtimin e produkteve të avancuara sisteme-në-çip, bazuar në procesorët Atom,   atëherë do të bëhet aplikimi” tha Intel në një deklaratë.

Intel dëshiron që produktet në fjalë t’i shes në set-top boxes, TV digjital, lexues Blu-Ray dhe pajisje tjera.

Duhet theksuar se njësia e modemit kabllor të Texas Instruments do të bëhet pjesë e DIgital Home Group të Intel. Intel ka theksuar se të gjithë punëtorët IT të kë Texas Instruments kanë marrë oferta për punë pranë pozitave gjegjëse për t’iu bashkangjitur Intel-it. /pcworld.al

Lajmet e fundit>