Lajmet

Interneti bëhet 40 vjeç

Publikuar , 29 Tetor 2009
0
Interneti bëhet 40 vjeç

Dhe pa diskutim që kjo do të thotë se interneti sot është 40 vjet i vjetër për shkak se për herë të parë dy kompjuter të distancuar mes vete janë lidhur.

CNN ka një intervistë me Kleinrock që me modesti thekson se milion njerëz kanë krijuar internetin. Roli i tij ishte të lidhë kompjuterin UCLA me Stanford duke përdorur kutinë e parë transferuese(switch) të asaj kohe.

Një ratë shkëmbimi prej 50 kilobit që u krijua mes UCLA dhe makinave SRI, mundësuan që Kleinrock të dërgojë dy shkronja të alfabetit mes kompjuterëve. Ishte supozuar të ishin tri (l+o+g), por makina e largët prishi këtë gjë.

“Kur kompjuterët e lidhur biseduan me njeri tjetrin, unë dëshirojë të them se interneti belbëzoi fjalët e para në atë ditë” tha ai për CNN.

LEXO EDHE:  Një video koncept tregon sesi iPhone me ekran me palosje mund të ngjajë

Lajmet e fundit>