Harduer

iOS 15.2 do t’ju ndihmojë të dalloni pjesët zëvendësuara jo të Apple

Nga: PCWorld
Publikuar , 10 Dhjetor 2021
iOS 15.2 aktualisht ekziston si një kandidat për lëshim për zhvilluesit, duke sugjeruar se versioni i përfunduar do të jetë i disponueshëm relativisht shpejt. iOS 15.2 do t’ju ndihmojë të dalloni pjesët zëvendësuara jo të Apple

Njohuria në dukje e Apple për riparueshmërinë së shpejti do t’ju ndihmojë të dalloni dyqanet dhe shitësit e pjesëve më pak të ndershme të iPhone. Siç vë në dukje Gizmodo, Apple ka zbuluar se cilësimet e iOS 15.2 do të përfshijnë një seksion “pjesë dhe histori shërbimi” (nën General> About) që tregon jo vetëm nëse bateria, kamera dhe ekrani janë zëvendësuar, por do të tregojë nëse janë apo jo sanksionuar zyrtarisht si pjesët e Apple. Nëse një komponent renditet si një “pjesë e panjohur”, ai është ose jozyrtar, ose nuk funksionon.

Sa shumë do të mësoni varet nga modeli juaj i iPhone. Kushdo që përdor një iPhone XR, XS ose iPhone SE të gjeneratës së dytë mund të mësojë vetëm nëse bateria është zëvendësuar.

Do t’ju duhet një iPhone 11 ose më i ri për të zbuluar gjithashtu nëse ka një ndryshim të ekranit dhe një iPhone 12 ose më i ri për të ditur nëse kamera është zëvendësuar. Apple theksoi se këto sinjalizime nuk do t’ju pengojnë të përdorni pajisjen tuaj.

iOS 15.2 aktualisht ekziston si një kandidat për lëshim për zhvilluesit, duke sugjeruar se versioni i përfunduar do të jetë i disponueshëm relativisht shpejt.

Apple kërkon qartë që ju të përdorni pjesë zyrtare, dhe kjo do të thotë ose ta merrni për shërbim të autorizuar ose (në vitin 2022) të blini pjesë nga Apple. Megjithatë, kjo mund t’ju ndihmojë të kapni dyqanet që gënjejnë për cilësinë e pjesëve të tyre dhe mund të jetë e dobishme nëse riparoni vetë një iPhone dhe dëshironi të siguroheni që rregullimet tuaja kanë shkuar pa probleme. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Google sjell lojërat Android në Windows

Tags >

AppleiOS