Biznes

Irlanda ka rikuperuar 13.1 miliardë dollarë taksa të papaguara nga Apple

Publikuar , 18 Shtator 2018
Apple dhe Dublini do të apelojnë vendimin e Komisioni Evropian me arsyetimin se prodhuesi i iPhone nuk ka shkelur asnjë ligj Irlandez e as Evropian. Irlanda ka rikuperuar 13.1 miliardë dollarë taksa të papaguara nga Apple

Irlanda ka rikuperuar plotësisht taksat e papaguara prej 13.1 miliardë eurosh nga Apple plus interesin prej 1.2 miliardë dollarë bëri të ditur ministri Irlandez i Financave.

Komisioni Evropian vendosi në Gusht të 2016-ës se Apple ka përfituar nga një politikë e padrejtë taksative nga Irlanda.

Apple dhe Dublini do të apelojnë vendimin e Komisioni Evropian me arsyetimin se prodhuesi i iPhone nuk ka shkelur asnjë ligj Irlandez e as Evropian.

Ministria e Financave tha se kjo çështje do të ketë prioritet për Dublinin zyrtarë dhe apelimi do të bëhet në gjykatën e dytë më të lartë Evropiane.

Çështja mund të marrë disa vite përpara se ti jepet udhë nga Gjykatat Evropiane. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Një emërtim i çuditshëm i rrjetit wireless bllokon Wi-Fi e iPhone