Blog

Ja pozicionet e punës në teknologji që fitojnë më shumë para

Publikuar , 20 Mars 2018
0
Një zhvillues i lartë në një kompani private të teknologjisë me fonde të vogla fiton rreth 73,000 dollarë në vit, ndërsa një zhvillues i lartë në një kompani publike fiton mesatarisht rreth 130,000 dollarë. Ja pozicionet e punës në teknologji që fitojnë më shumë para

Në mënyrë që të arrini  negociata sa  më të mira lidhur me  pagën tuaj, të qenit i njohur me atë se çfarë po bëjnë njerëzit e tjerë, mund të jetë jashtëzakonisht e dobishme. Sipas të dhënave të reja nga kultura e vendit të  punës dhe platformës së krahasimit të pagave Comparably, përgjithësisht, ju do të fitoni më shumë para nëse punoni në një kompani publike e teknologjisë publike kundrejt një kompanie private të teknologjisë. Gjithashtu sipas të dhënave,sa më e madhe të jetë kompania ku ju punoni,aq më shumë para do të fitoni.

Një zhvillues i lartë në një kompani private të teknologjisë me fonde të vogla fiton rreth 73,000 dollarë në vit, ndërsa një zhvillues i lartë në një kompani publike fiton mesatarisht rreth 130,000 dollarë. Sipas Comparably, pa marrë parasysh se ku punoni, ju do të bëni më shumë para si arkitekt apo menaxher i lartë  produkti.

Lidhur me pozicionin, kompanitë publike të San Franciskos paguajnë më shumë në 15 tituj pune. Një arkitekt në një kompani publike fiton mesatarisht $ 184,000 në San Francisko në krahasim me 155,000 dollarë në Los Anxhelos. Çuditërisht, ekziston një diferencë gjinore në  pagë në mbarë vendin midis burrave dhe grave që punojnë të njëjtat vende pune.

Një zhvillues i lartë mashkull në një kompani publike teknologjie arrin një pagë mesatare prej $ 144,000 ndërsa një grua që punon në të njëjtin  pozicion pune arrin një mesatare prej 137,000 dollarë. Sipas Comparably, hendeku më i madh i pagave ekziston midis menaxherëve të shitjeve, ku meshkujt arrijnë mesatarisht në 151,000 dollarë ndërsa gratë në $ 115,000 në kompanitë publike.

LEXO EDHE:  Një superkompjuter krijoi miliona versione të ndryshme të universit

Midis marsit të  2016 dhe shkurtit të  2018, të dhënat e grumbulluara në mënyrë krahasimore mblodhën të dhëna anonime nga më shumë se 100,000 njerëz në kompanitë e vogla, të mesme dhe të mëdha – si kompanitë publike ashtu edhe ato private të teknologjisë në SHBA. Comparably vrojtoi  konkretisht 15 titujt më të njohur të punës në teknologji, si arkitekt, shkencëtar i të dhënave, zhvillues, menaxher marketingu, menaxher produkti dhe të tjerë.

Vlen të përmendet se kompanitë private të teknologjisë ndonjëherë ofrojnë barazi si kompensim, e cila nuk merret parasysh në këto përllogaritje. Sidoqoftë, Comparably, merr parasysh shpërblimet vjetore. Comparably është përqendruar në të dhënat e pagave dhe kompensimit që nga fillimi i saj në mars të vitit 2016.Comparably, themeluar nga Jason Nazar, ka arritur në 13.8 milion dollarë financim. /PCWorld Albanian