Lajmet

Ja se si duhet të veproni nëse llogaria juaj në Twitter është vjedhur

Publikuar , 14 Shtator 2013
Ja se si duhet të veproni nëse llogaria juaj në Twitter është vjedhur

Ju kanë vjedhur llogarinë në Twitter? Atëhere duhet të bëni patjetër diçka. Kur dikush dërgon cicërima apo mesazhe direkte në emrin tuaj, atëhere rrezikoni të humbisni kredibilitetin në llogarinë tuaj.

Gjëja e parë që duhet të bëni është të provoni të hyni në llogarinë tuaj në Twitter. Nëse mund ta bëni këtë, ndryshoni fjalëkalimin.

Kjo mënyrë do bllokojë rrugët e “vjedhësit” të llogarisë suaj, dhe në këtë mënyrë do fitoni edhe një herë të drejtën e kontrollit, sigurisht nëse vjedhësi nuk i ka ndryshuar ende fjalëkalimin.

Nëse mund të hyni në llogarinë tuaj në Twitter, klikoni në pjesën e sipërme djathtas tek Settings. Kliko “Password” në tabelën e majtë, pastaj shkruani fjalëkalimin tuaj të vjetër dhe fjalëkalimin e ri. Sigurohuni që fjalëkalimi i ri të jetë sa më i “fortë”. Por nuk ka mbaruar ende. Vazhdoni të lexoni më poshtë.

Nëse nuk arrini të hyni në llogarinë tuaj apo të ndryshoni fjalëkalimin, atëherë duhet të dërgoni një kërkesë në qendrën për përdoruesit të Twitter. Për më shumë shikoni My account has been hacked.

Pasi keni marrë përsëri llogarinë tuaj duke ndryshuar fjalëkalimin apo me ndihmën e Twitter, dërgojini ndjekësve tuaj një mesazh ndjese. Shpjegojuni atyre se ato mesazhe nuk ishin tuajat.

Më pas fshini të gjitha cicërimat që nuk i keni postuar vetë.

Hapi tjetër është, bllokimi i aplikacioneve të palëve të treta që janë të lidhura me llogarinë tuaj. Klikoni “Apps” tek faqja e “Settings”, majtas. Klikoni “Revoke access” për çdo aplikacion. Mund t’i riktheni sërish më vonë.

Pasi keni aktivizuar mbrojtjen, kryeni verifikimin me anë të Setup-it:

1. Klikoni “Mobile” në anën e majtë.

LEXO EDHE:  Raporti ndërkombëtar ngre alarmin rreth aplikacioneve të shëndetit personal

2. Klikoni “add a phone link“. Aty vendosni numrin tuaj të telefonit dhe klikoni “Activate phone”. Ndiqni udhëzimet e rezultatit (do t’ju kërkohet të shkruani diçka në sms).

3. Shikoni opsionet e telefonit dhe hiqni ndonjë që mund të “cënojë privatësinë tuaj” tuaj ose të bëhet i bezdisshëm.

4. Klikoni “Save changes“.

5. Klikoni “Account” në anën e majtë.

6. Zbrisni në fund të faqes, tek pjesa ku të duhet të verifikosh hyrjen, selektoni “Send login verification requests to” [numri i juaj i telefonit]. Lejojini ata t’ju dërgojnë një sms dhe përgjigjuni siç duhet.

Për aplikacionet Kthehuni tek faqja e Apps dhe klikoni “Undo Revoke Access buttons” për çdo aplikacion ose të paktën ato që i përdorni më shpesh. Pastaj, ndryshoni fjalëkalimin për ato aplikacione, veçanërisht aplikacionet për tablet apo për telefon. Fatkeqësisht, falë verifikimit të hyrjes në llogari, kjo fazë do jetë pak më e komplikuar se të tjerat, dhe kërkon një person që merr vesh nga PC:

1. Në PC-në tuaj, tek faqja e Settings në Twitter, kthehuni tek seksioni i fjalëkalimit dhe klikoni tab-in apo butonin “Generate“. Do të shfaqet në ekran një kod me shifra.

2. Në celularin tuaj, hapni aplikacionin e Twitter dhe kërkoni të ndryshoni fjalëkalimin. Por në që të vendosni një fjalëkalim të ri apo të vjetër, vendosni atë kod shifror që ju shfaqet në PC. (PCWorld Albanian)

twitter hack