Ja se si

Ja se si Google Maps merret me kufijtë e kontestuar mes shteteve

Publikuar , 25 Qershor 2014
0
Ja se si Google Maps merret me kufijtë e kontestuar mes shteteve

maps-730x792Google Maps pothuajse gati shkaktoi një betejë mes Nikaraguas dhe Kosta Rikës në vitin 2010, kështu që është e qartë që konfliktet mes kufijve janë një çështje e ndjeshme. Më herët gjatë këtij viti, Washington Post zbuloi mënyrën unike të Google për të qetësuar të gjitha anët – kjo kompani shikon versione alternative të kufijve të diskutueshëm për anë të ndryshme – dhe tani ekziston një uebfaqe që i paraqet ndryshimet.

Territoret e Kontesstuara – që është një produkt nga një punëtori Knight-Mozilla-MIT, që përshkruar fillimisht nga Quartz – paraqet ndryshimet e ndryshme të kufijve të ndjeshëm si të Krimesë, duke i krahasuar ata anë-për-anë. Nëse merreni me harta, ose me çështje politike, ose thjesht jeni kureshtarë të dini, atëherë ia vlen ta shikoni. (PCWorld Albanian)

LEXO EDHE:  Shtetet e Bashkuara sulm masiv kibernetik ndaj Iranit