Ja se si

Ja sesi të fshini përgjithnjë llogarinë në Facebook

Publikuar , 01 Tetor 2018
0
Arkivat tuaja në Facebook përmbajnë të gjitha informacionet përkatëse në lidhje me llogarinë tuaj, duke përfshirë fotot tuaja, sesionet aktive, historikun e bisedës, adresat IP, të dhënat e njohjes së fytyrës dhe cilat reklama keni klikuar etj. Ja sesi të fshini përgjithnjë llogarinë në Facebook

Nëse jeni lodhur me rrjetin social më popullor të botës, qoftë nga skandali i Cambridge Analytica apo lajmi që hakerë të panjohur kanë aksesuar 50 milionë llogari, ju mund të hiqni dorë lehtësisht nga shërbimi. Por, para se të fshini të gjitha ato fotografi, postime dhe pëlqime, fillimisht duhet të shkarkoni informatat tuaja personale nga Facebook.

Arkivat tuaja në Facebook përmbajnë të gjitha informacionet përkatëse në lidhje me llogarinë tuaj, duke përfshirë fotot tuaja, sesionet aktive, historikun e bisedës, adresat IP, të dhënat e njohjes së fytyrës dhe cilat reklama keni klikuar etj.

Për të shkarkuar arkivin tuaj, shkoni te “Cilësimet” dhe klikoni “Shkarko një kopje të të dhënave tuaja në Facebook” në pjesën e poshtme të Cilësimet e Përgjithshme të Llogarisë dhe pastaj klikoni “Fillo Arkivin tim“.

Pasi të keni përfunduar shkarkimin e arkivit tuaj, tani mundeni të fshini llogarinë tuaj. Kujdes: nëse fshini llogarinë tuaj, ajo nuk mund të rikthehet. Nëse jeni gati për të fshirë llogarinë tuaj, ju mund të klikoni këtë link, i cili do t’ju çojë te faqja e fshirjes së llogarisë.

https://www.facebook.com/login.php?next=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fhelp%2Fdelete_account

Pasi të klikoni “Fshi llogarinë time“, llogaria juaj do të shënohet si e paarritshme për të tjerët. Kompania vë në dukje se vonon përfundimin për disa ditë pasi është kërkuar. Nëse hyni brenda llogarisë në atë periudhë, kërkesa juaj e fshirjes do të anulohet.

Facebook gjithashtu thotë se kopjet e artikujve të caktuar si regjistrimet e regjistrit do të mbeten në bazën e saj të të dhënave, por vë në dukje se ato nuk lidhen me identifikues personal.

LEXO EDHE:  Franca fillon testimet e aplikacionit për gjurmimin e Covid-19 më 11 Maj

Kompania thotë se mund të zgjasë deri në 90 ditë për të fshirë plotësisht llogarinë tuaj dhe informacionin që lidhet me të, por vë në dukje se llogaria juaj do të jetë e paarritshme për njerëzit e tjerë që përdorin Facebook gjatë asaj kohe.

Nëse jeni vërtet serioz në lidhje me mbylljen e Facebook, mos harroni se kompania zotëron disa shërbime të tjera të njohura, si Instagram dhe WhatsApp, kështu që ju duhet të fshini edhe llogaritë tuaja atje. /PCWorld Albanian

Tags >

Facebook