Ja se si

Ja sesi të hiqni aksesin e aplikacioneve të palëve të treta në llogarinë tuaj të Microsoft

Publikuar , 18 Shtator 2018
0
Nëse një aplikacion i vjetër ndryshon drejtues, pronari i ri mund t'i përdorë këto të drejta aksesi në mënyra të ndryshme. Ja sesi të hiqni aksesin e aplikacioneve të palëve të treta në llogarinë tuaj të Microsoft

Një nga përfitimet më të mëdha e të pasurit një llogari të Microsoft është aftësia e përdorimit të  kredencialeve tuaja për t‘u identifikuar në aplikacione dhe shërbime të tjera.

Megjithatë, nëse i keni përdorur kredencialet e Microsoft si një mënyrë për të hyrë në shërbimet e palëve të treta për disa vite, ndoshta keni një listë të gjatë të aplikacioneve të lidhura që nuk i përdorni më.

Nga pikëpamja e sigurisë, kjo nuk është një situatë e mirë. Shpesh, do t’u jepni atyre aplikacioneve aftësi të ndryshme leximi dhe redaktimi.

Nëse një aplikacion i vjetër ndryshon drejtues, pronari i ri mund t’i përdorë këto të drejta aksesi në mënyra të ndryshme.

Për të korrigjuar situatën, duhet të hiqni aksesin e palëve të treta të aplikacioneve që nuk i përdorni më.

Për të anulluar aksesin e palës së tretë të një aplikacioni në llogarinë tuaj të Microsoft ndiqni këto hapa:

  1. Drejtohuni në microsoft.com/account dhe hyni në llogarinë tuaj.
  2. Klikoni në butonin Privatësia në krye të faqes. Ju mund të keni nevojë të verifikoni identitetin tuaj nëpërmjet një kodi të email .
  3. Shkoni poshtë në seksionin e Cilësime të tjera të privatësisë.
  4. Shkoni te Aplikacionet dhe shërbimet> Aplikacionet dhe shërbimet që mund të kenë akses në të dhënat tuaja.
  5. Shqyrtoni listën e aplikacioneve dhe vendosni se cilat doni të anuloni.
  6. Klikoni mbi Edit nën emrin e aplikacionit përkatës.
  7. Zgjidhni Hiq këto leje. /PCWorld Albanian
LEXO EDHE:  Facebook kërkon me bllokim të shpërndarjes së lajmeve në platformë