Ja se si

Ja sesi të kontrolloni nëse jeni prekur nga ekspozimi i 530 milionë përdoruesve të Facebook

Nga: PCWorld
Publikuar , 07 Prill 2021
Detajet e 530 milionë përdoruesve u publikuan në një databazë online dhe përmbante kryesisht numra celularë. Ja sesi të kontrolloni nëse jeni prekur nga ekspozimi i 530 milionë përdoruesve të Facebook

Njerëzit tashmë mund të vendosin numrin e tyre të telefonit në një uebsajt the të shohin nëse janë shfaqur në një sulm kibernetik të fundit ndaj Facebook.

Detajet e 530 milionë përdoruesve u publikuan në një databazë online dhe përmbante kryesisht numra celularë.

Përdoruesit mund të shfrytëzojnë mjetin online Have i Been Pwned për të kontrolluar nëse e-mailet ose numrat celulare të tyre janë kompromentuar.

Facebook thotë se të dhënat janë të vjetra, datojnë në 2019-ën. Rrjeti social ngulmon se problemi i sigurisë shfrytëzuar për të marrë këto të dhëna është adresuar 1 vit e gjysmë më parë.

Por informacioni është publikuar online dhe mund të aksesohet nga kushdo. 533 milionë përdoruesit e kompromentuar janë nga 106 vende të botës. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Microsoft aktivizon qasjen pa fjalëkalim për të gjithë përdoruesit e Windows

Tags >

Facebook