Ja se si

Ja sesi të përdorni gjestet në Android 9 Pie

Publikuar , 11 Shtator 2018
0
Nëse ju sapo jeni përditësuar në Pie ose keni një telefon të ri, mund të ndiheni disi konfuzë. Ja sesi të përdorni gjestet në Android 9 Pie

Android 9 Pie ka sjellë disa ndryshime të mëdha në navigim. Në vend të butonave standard Back, Home dhe Recent, shumica e navigimit tani vjen përmes gjesteve (të ngjashme me iPhone X).

Nëse ju sapo jeni përditësuar në Pie ose keni një telefon të ri, mund të ndiheni disi konfuzë. Nëse telefoni juaj vjen me Android Pie, ka gjasa që gjestet të aktivizohen me paracaktim.

Por nëse e keni përditësuar telefonin tuaj nga Oreo, do të ketë ende kontrollet e vjetra të navigimit. Për ta aktivizuar këtë, shkoni tek Cilësimet> Sistemi> Gjestet.

Zgjidhni Rrëshqisni lart në butonin Home dhe aktivizoni slajderin në ekranin e mëposhtëm. Tre butonat klasikë do të kthehen në një ikonë Home në formë pilule dhe një shigjetë të vogël Mbrapa. Pasi të keni aktivizuar gjestet, ju mund t’i përdorni ato kudo.

Ja se si funksionojnë:

  • Prekni butonin Home për t’u kthyer në ekranin tuaj kryesor.
  • Mbani të shtypur butonin Home për të thirrur Google Assistant.
  • Rrëshqisni lart në Home për të hapur ekranin e ri të Përmbledhjes, i cili zëvendëson menunë e vjetër Recents. Brenda saj :
  • Lëvizni majtas dhe djathtas për të shfletuar aplikacionet tuaja të fundit.
  • Rrëshqisni lart një aplikacion për ta mbyllur.
  • Rrëshqisni dy herë në Home për të hapur sirtarin e aplikacioneve.
  • Lëvizni shpejt drejtpërdrejt në Home për të kaluar në aplikacionin që keni përdorur së fundmi.
  • Kur jeni në një aplikacion, prekni shigjetën Mbrapa për t’u kthyer një hap

Në të djathtë të butonit Home, do të shihni butona si një tastierë për të ndryshuar formatet e tastierës apo opsione të tjera. Shpresojmë që këto gjeste të reja t’ju japin një navigim më të fuqishëm. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Hulumtuesit të alarmuar nga një kërcënim sigurie në Android

Tags >

android