Harduer

Jailbreak i iPhone ka marrë fund

Nov 24 2017
0 Shpërndarje
iOS 11 ka debutuar prej tre muajsh dhe ende nuk ka një jailbreak për të. Nuk ka më benefite të siç është instalimi i aplikacioneve dhe temave nga Cydia. Jailbreak i iPhone ka marrë fund

Prej vitesh ka ekzistuar një praktikë e zakonshme mes përdoruesve të iOS e cila quhej “jailbreak” dhe aktivizonte funksione shtesë në iPhone si regjistrimi i ekranit apo mbështetja për widget.

Dikur kjo praktikë mbështetej nga një komunitet i gjerë dhe aktiv programuesish të cilët kishit zbuluar një mënyrë për të thyer mbrojtjen e pajisjeve të Apple.

Dhe me mbylljen e dy magazinave në Cydia këtë muaj ishte sinjali i parë i vdekjes së jailbreak.

Ndërsa kompania me kalimin e kohës eliminoi nevojën për jailbreak duke shtuar veçori të reja, në vitet e fundit vështirësia e implementimit të tij është rritur.

iOS 11 ka debutuar prej tre muajsh dhe ende nuk ka një jailbreak për të. Nuk ka më përfitime siç është instalimi i aplikacioneve dhe temave nga Cydia.

Me mbylljen e ModMayi dhe ZodTTD/Maciti në dyqanin e aplikacioneve, do të ketë edhe më pak përmbajtje të disponueshme për adhuruesit.

Kështu jailbreak do të ngelet më shumë një hobi për veteranët nostalgjikë sesa një nevojë. /PCWorld Albanian

Lajmet e fundit>