Analiza

Janë shitur 1,45 miliard telefonë përgjatë 2016-tës raporton IDC

Publikuar , 30 Nëntor 2016
0
Janë shitur 1,45 miliard telefonë përgjatë 2016-tës raporton IDC

HILVERSUM, NETHERLANDS - FEBRUARY 06, 2014: Social media are trending and both business as consumer are using it for information sharing and networking.

Shitjet globale të telefonëve inteligjent fituan akoma edhe më shumë terren sipas firmës analitike IDC, por këtë herë me një mesazh të qartë se boomi i industrisë mobile po shkon drejt fundit.

Kompanitë shitën 1.45 miliard telefonë në 2016-tën sipas IDC-së me një rritje prej 1% krahsuar me vitin e kaluar. Megjithatë kjo rritje është shumë larg viteve të kaluara ku në 2015-tën tregu pati një bum prej 10.4%.

Kina, India dhe Indonezia ishte shtet të cilat patën rritjen më të madhe. Një statistikë inkurajuese është rritja e shitjeve të telefonëve 4G me 21.3%.

Rënia e ritmit të rritjes këtë vit mendohet të ketë ardhur pjesërisht nga rënia e shitjeve të iPhone me 11% që është edhe hera e parë që telefoni i Apple kalon një vit të tërë në rënie.

Në 2016-tën Apple zotëronte vetëm 14% të tregut të telefonëve. Lidhur me Android-in, IDC parashikon se në fund të këtij viti tregu i dominuar me 85% të rritet akoma edhe më shumë me 5%. (PCWorld Albanain)

LEXO EDHE:  Apple paditet në Evropë për praktikat e gjurmimit të përdoruesve

Tags >

AppleIDC