Analiza

Jetëgjatësia e baterisë të reklamuar të laptopëve e ekzagjëruar citon një raport

Publikuar , 03 Prill 2017
Vetëm laptopi MacBook Pro i Apple qëndronte brenda pritshmërive të prej 10 orësh. Modelet e shitura nga Dell, Acer, Lenovo dhe HP arrinin vetëm gjysmën e jetëgjatësisë së baterisë të reklamuar. Jetëgjatësia e baterisë të reklamuar të laptopëve e ekzagjëruar citon një raport Photo Source: Getty Images

Disa marka laptopësh ofrojnë vetëm gjysmën e jetëgjatësisë së baterisë për të cilën pretendojnë zbuloi një raporti i Which?.

Vetëm laptopi MacBook Pro i Apple qëndronte brenda pritshmërive të prej 10 orësh. Modelet e shitura nga Dell, Acer, Lenovo dhe HP arrinin vetëm gjysmën e jetëgjatësisë së baterisë të reklamuar.

Analistët shprehen se prodhuesit testojnë në kushte optimale. “Jetëgjatësia e baterisë në pajisjet elektronike si laptopët matet në kushte optimale për të maksimizuar performancën,” tha Ben Wood i CCS Insight.

Jetëgjatësia e baterisë ndryshon shumë në varësi të shkëlqimit të ekranit apo aplikacioneve që përdorin përdoruesit. Nga shtatë prodhues të testuar u arritën këto rezultate:

  • Acer E15: 2 orë e 56 minuta jetëgjatësi baterie (6 orë të reklamuara)
  • Apple MacBook Pro 13: 12 orë jetëgjatësi baterie (10 orë të reklamuara)
  • Dell Inspiron 15: 3 orë e 58 minuta jetëgjatësi baterie (7 orë të reklamuara)
  • HP Pavilion 14-al115na: 4 orë e 25 minuta jetëgjatësi baterie (9 orë të reklamuara)
  • Lenovo Yoga 510: 2 orë e 7 minuta jetëgjatësi baterie (5 orë të reklamuara)
LEXO EDHE:  Albanian ICT Awards mbyll turin e takimeve të edicionit të 10-të